Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 20.11.2019.
INCIDENT PRED RTS-OM: POKUŠALI AUTOM DA "PROBIJU" OBEZBJEĐENJE ALEKSANDRA VUČIĆA
Srijeda, 06.11.2019. | Princip News

Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja “1 od 5 miliona” okupili su se sinoć ispred zgrade RTS kako bi sačekali predsjednika Aleksandra Vučića, koji je gostovao u emisiji Upitnik na toj televiziji.

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice bili su, između ostalih, i predstavnici SzS Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović.

Vučić je na početku emisije rekao da je u zgradu RTS došao iz Aberdareve ulice, da je jedan dio prešao pješke, kao i da sprečavanje kretanja ljudi nije rješenje, već fašizam.

Poručio je da njegov dolazak na RTS nije pitanje njegove bezbjednosti, već bezbjednosti i slobode kretanja koju moraju da imaju svi gradani Srbije.

Okupljeni su se razišli po završetku intervjua.

Ispred RTS-a, po završetku intervjua, došlo je do incidenta kada su dvojica muškaraca pokušali “mercedesom” da probiju predsjednikovo obezbjedenje, nakon čega su uhapšeni, prenijele su Novosti.

Tokom demonstracija, jedan automobil sa aleksinačkim registarskim oznakama pokušao je da probije kordon u Aberdarevoj ulici, koji je bio u obezbjeđenju presjednika Vučića.

Dvojica muškaraca koji su bili u “mercedesu” su privedena.

I prije nego što je Vučić stigao u RTS, jake policijske snage obezbjeđivale su zgradu Javnog servisa u Takovskoj ulici.

Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi Javnog servisa bio je u nekoliko navrata nakratko obustavljen, a završetku Vucicevog gostovanja, okupljeni su se razišli.

Ispred zgrade RTS-a bile su dvije grupe građana, jedna koja je uzvikivala uvredljive parole na račun predsjednika Srbije, i druga, koja je dobacivala uvrede lideru Dveri i skandirala “Đilasu, lopove”- obje sa bezbjedne razdaljine.


/GLAS SRPSKE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PALE: ODBORNICI SE ODRIČU MJESEČNE NAKNADE U SVRHU IVANINOG LIJEČENJA
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, 23. po redu u ovom sastavu, odbornici su donijeli odluku da se odreknu mjesečne odborničke nakna...
KOŠARAC PORUČIO SDS-u I PDP-u: PRESTANITE POTCJENJIVATI GRAĐANE SRPSKE
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je očigledna nervoza u redovima S...
BEZ NAOČARA ILI SLIJEDI OTKAZ! POSEBNA PRAVILA ZA ŽENE U JAPANU
Japanke su diskriminisane u društvu nekim poslovnim i sociološkim normama, poput one da ne smiju da nose naočare ako rade u industriji ljepote i...
TOŠE PROESKI DOBIJA PRVU ULICU U SRBIJI
Ulica u selu Jabuka kod Pančeva ponijeće ime slavnog makedonskog pjevača Todora Tošeta Proeskog. Prijedlog da ulica u selu Jabuka, u kojem ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEHOVAC ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PENZIONISANE RADNIKE POLICIJSKE UPRAVE
Ponedeljak, 18.11.2019.
Republika Srpska
PREMINULA MAJKA HEROINA DOBRINA PRODANOVIĆ
Ponedeljak, 18.11.2019.
BIH
SNIJEG STIGAO I U BIH
Ponedeljak, 18.11.2019.