Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 22.02.2020.
INCIDENT PRED RTS-OM: POKUŠALI AUTOM DA "PROBIJU" OBEZBJEĐENJE ALEKSANDRA VUČIĆA
Srijeda, 06.11.2019. | Princip News

Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja “1 od 5 miliona” okupili su se sinoć ispred zgrade RTS kako bi sačekali predsjednika Aleksandra Vučića, koji je gostovao u emisiji Upitnik na toj televiziji.

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice bili su, između ostalih, i predstavnici SzS Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović.

Vučić je na početku emisije rekao da je u zgradu RTS došao iz Aberdareve ulice, da je jedan dio prešao pješke, kao i da sprečavanje kretanja ljudi nije rješenje, već fašizam.

Poručio je da njegov dolazak na RTS nije pitanje njegove bezbjednosti, već bezbjednosti i slobode kretanja koju moraju da imaju svi gradani Srbije.

Okupljeni su se razišli po završetku intervjua.

Ispred RTS-a, po završetku intervjua, došlo je do incidenta kada su dvojica muškaraca pokušali “mercedesom” da probiju predsjednikovo obezbjedenje, nakon čega su uhapšeni, prenijele su Novosti.

Tokom demonstracija, jedan automobil sa aleksinačkim registarskim oznakama pokušao je da probije kordon u Aberdarevoj ulici, koji je bio u obezbjeđenju presjednika Vučića.

Dvojica muškaraca koji su bili u “mercedesu” su privedena.

I prije nego što je Vučić stigao u RTS, jake policijske snage obezbjeđivale su zgradu Javnog servisa u Takovskoj ulici.

Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi Javnog servisa bio je u nekoliko navrata nakratko obustavljen, a završetku Vucicevog gostovanja, okupljeni su se razišli.

Ispred zgrade RTS-a bile su dvije grupe građana, jedna koja je uzvikivala uvredljive parole na račun predsjednika Srbije, i druga, koja je dobacivala uvrede lideru Dveri i skandirala “Đilasu, lopove”- obje sa bezbjedne razdaljine.


/GLAS SRPSKE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PET ZABLUDA O PUNJENJU I BATERIJI MOBILNOG TELEFONA
Da li punjenje telefona tokom cijele noći skraćuje životni vijek baterije? Evo odgovora na mnoge zablude u vezi sa baterijom vašeg mobilnog tel...
DODIK: NITI ĆEMO OTIĆI ODAVDE, NITI ĆEMO KOME DATI SVOJ GRUNT
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju ...
BESPLATNO NA DERBI: ZVEZDA ČASTI ZA MEČ PROTIV PARTIZANA
Kao što je Crvena zvezda najavila prilikom prodaje paketa karata za utakmice Lige šampiona, svi vlasnici sezonskih karata za ovu godinu imaju pra...
"PANCIR" SLETIO NA BATAJNICU
Prvi dio isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Mi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ZBOG ZLOUPOTREBA KARATA DJECA VIŠE NEĆE MOĆI BESPLATNO DA SKIJAJU
Petak, 21.02.2020.
Republika Srpska
LAKIĆ: PROŠLOGODIŠNJI PRIHOD ŠG "SJEMEĆ" OKO 7,5 MILIONA KM
Petak, 21.02.2020.
BIH
CIJENE ISTE: ČOKOLADA SPALA NA 70 G, ČIPS NA NEKOLIKO KOMADA
Petak, 21.02.2020.