Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
JEVTIĆ: BEZ SRPSKE LISTE NEMA NI VLADE SAMOPROGLAŠENOG KOSOVA
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
Potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da je bez razgovora sa ovom političkom partijom u bilo kakvoj opciji formiranje nove vlade samoproglašenog Kosova nemoguće, jer to kažu Ustav Kosova i zakoni.

Jevtić je rekao da je srpski narod na Kosmetu vrlo jasno na proteklim izborima rekao da ostaje čvrst i jedinstven uz svoju državu Srbiju.

Komentarišući izjavu lidera pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbina Kurtija da će biti predstavnika Srba u "kosovskoj vladi", ali ne predstavnika Srpske liste, Jevtić je za RTS rekao da Kurti govori šta bi želio, ali da je drugo šta stoji u zakonima.

On je pojasnio da u Ustavu, član 96, stoji da će "predstavnik Srba u Vladi Kosova biti izabran većinom predstavnika te zajednice kosovskoj skupštini".

"Tu nema rasprave. To što govori Kurti da će uzeti ne znam kog Srbina, to je kao da ćemo mi reći da nećemo da Kurti bude premijer nego ćemo uzeti nekog drugog. Prosto je to nemoguće", istakao je Jevtić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Kurti želi da zaista bude predsjednik vlade samoproglašenog Kosova, on mora da uzme činjenicu da je Srpska lista pobijedila.

"Sačekaćemo konačne rezultate, nije velika razlika između prve i druge stranke u ovom trenutku, putem pošte glasovi nisu izbrojani. Mada se pretpostavlja da je većina glasova koji su došli putem pošte za `Samoopredeljenje`", rekao je Jevtić.

On je ocijenio da su albanski glasači poručili na izborima da nisu zadovoljni radom onih koji su nekoliko decenija bili na vlasti u Prištini i da hoće nove ljude, posebno što su partija Aljbina Kurtija i partija Ise Mustafe bile u opoziciji u prošlom sazivu parlamenta.

Jevtić je istakao da je vrlo važno to što je Srpska lista osvojila svih 10 mandata u parlamentu samoproglašenog Kosova.

"To znači da nismo ostavili prostor bilo kome od albanskih lidera da trguje sa onim što su interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", dodao je Jevtić.

On je naveo da je pratio izbornu noć, kada su izlazili rezultati i da je vidio veliko nezadovoljstvo određenih albanskih analitičara zbog ubjedljive pobjede Srpske liste.

"Zato je bilo važno da mi u velikom procentu pobijedimo kako ne bi dozvolili da se pojave neki Srbi koji ne bi radili ništa drugo osim slušali šta im ovi govore", rekao je Jevtić.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.