Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 20.11.2019.
ROĐENI TREBINJAC PRIJETNJA ZA CRNU GORU
Srijeda, 11.04.2018. | Princip News

 Igor Bošnjak (22), državljanin BiH, rođen u Trebinju, protjeran je iz Crne Gore u BiH uz obrazloženje da za to postoje razlozi unutrašnje bezbjednosti.

"Prilikom donošenja rješenja uzete su u obzir okolnosti iz člana 35 i člana 36 Zakona o strancima, kao i činjenica da imenovani prilikom davanja izjave i izvođenja dokaza u njegovu korist nije mogao da dokaže pred ovim organom da ne postoje razlozi za otkaz boravka, zbog čega je ovaj organ utvrdio da postoje opravdani razlozi za mjeru zabrane ulaska na teritoriju Crne Gore u trajanju od godinu dana", navodi se u obrazloženju rješenja Sektora granične policije, a u kojem se navodi i to da je od strane Uprave policije CB Herceg Novi konstatovano da postoje razlozi unutrašnje bezbjednosti koji zahtijevaju da Bošnjak bude protjeran.

Prema pisanju medija iz Crne Gore, Bošnjak, koji je teritoriju ove zemlje napustio 2. aprila, protjeran je jer je, prema saznanjima bezbjednosnih službi bio blizak tzv. kavačkom klanu i već je bio hapšen zbog falsifikovanja.

Srđan Lješković, advokat iz Podgorice koji zastupa Bošnjaka, rekao je juče "Nezavisnim" da je Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore uputio žalbu, istovremeno tražeći da rješenje o otkazivanju boravka bude odmah poništeno.

"On je samo rođen u Trebinju. Cijeli svoj život je proveo u Herceg Novom, ali nema državljanstvo. Odrastao je sa ljudima koji su možda bezbjednosno interesantni Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali nije napravio nijedno krivično djelo niti je šta napravio što bi moglo biti prijetnja po bezbjednost Crne Gore", rekao je Lješković.

Ime Igora Bošnjaka crnogorski mediji ranije su dovodili i u vezu sa braćom Roganović. Krajem aprila Bošnjak je uhapšen u Beogradu zajedno sa Vladimirom Roganovićem i Lukom Medićem i to samo dan nakon što je u eksploziji automobila u Herceg Novom pokušano ubistvo Duška Roganovića, a koji je tom prilikom izgubio obje noge. Navodno, mediji su tada pisali da su Roganovići, odnosno kavački klan u tom periodu planirali likvidaciju jednog od viđenijih pripadnika i najbližih saradnika škaljarskog klana, koja je trebalo da se desi u Beogradu. Inače u sukobu ova dva klana do sada je likvidirano nekoliko ljudi.

"U ponedjeljak, 24. aprila, u Beogradu je uhapšen Novljanin Nemanja Zurovac (20), kod koga je policija pronašla oružje i municiju. Zurovac, blizak prijatelj Roganovića, u trenutku hapšenja nalazio se u automobilu sa Strahinjom Kneževićem (29). Dan kasnije u utorak u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom aktiviran je eksploziv u kome je ranjen Duško Roganović, a sutradan je u Beogradu uhapšen Roganovićev brat Vladimir i njegovi prijatelji iz Herceg Novog Igor Bošnjak i Luka Medić. Sva trojica su uhapšena zbog falsifikovanja dokumenata", pisali su mediji početkom maja prošle godine.
/NEZAVISNE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PALE: ODBORNICI SE ODRIČU MJESEČNE NAKNADE U SVRHU IVANINOG LIJEČENJA
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, 23. po redu u ovom sastavu, odbornici su donijeli odluku da se odreknu mjesečne odborničke nakna...
KOŠARAC PORUČIO SDS-u I PDP-u: PRESTANITE POTCJENJIVATI GRAĐANE SRPSKE
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je očigledna nervoza u redovima S...
BEZ NAOČARA ILI SLIJEDI OTKAZ! POSEBNA PRAVILA ZA ŽENE U JAPANU
Japanke su diskriminisane u društvu nekim poslovnim i sociološkim normama, poput one da ne smiju da nose naočare ako rade u industriji ljepote i...
TOŠE PROESKI DOBIJA PRVU ULICU U SRBIJI
Ulica u selu Jabuka kod Pančeva ponijeće ime slavnog makedonskog pjevača Todora Tošeta Proeskog. Prijedlog da ulica u selu Jabuka, u kojem ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEHOVAC ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PENZIONISANE RADNIKE POLICIJSKE UPRAVE
Ponedeljak, 18.11.2019.
Republika Srpska
PREMINULA MAJKA HEROINA DOBRINA PRODANOVIĆ
Ponedeljak, 18.11.2019.
BIH
SNIJEG STIGAO I U BIH
Ponedeljak, 18.11.2019.