Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 23.04.2019.
VOJSKA KOSOVA PALI ALARME: MOGU LI PLANOVI ALBANSKIH POLITIČARA SRUŠITI MIR NA BALKANU
Četvrtak, 06.12.2018. | Princip News

Poslanici kosovske skupštine glasaće o vojsci Kosova 14. decembra, najavio je juče Kadri Veselji, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o mogućim posljedicama te odluke obavijestio ambasadore SAD, Rusije i Kine.
– Četrnaestog decembra zvanično ćemo imati kosovsku vojsku. Ovo je datum kada ćemo u kosovskom parlamentu glasati za transformaciju KBS u vojsku. Srećno i čestitke svima od nas – napisao je Veselji na svom Fejsbuk profilu.
Istovremeno, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u tri odvojena susreta sa ambasadorima Kine, Rusije i Amerike – Li Mančangom, Aleksandrom Čepurinom i Kajlom Skotom – o najavi formiranja kosovske vojske i carinskim stopama od 100 odsto na robu iz Srbije.
– Istrajavanje Prištine na taksama i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na KiM – rekao je predsjednik Vučić Skotu.
Ambasador Skot je naglasio da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona. On je podsjetio da je američki državni sekretar Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsjednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob, a o opasnosti koju nosi formiranje vojske Kosova obavijestio i ambasadora Kine
A koliko je zaista opasna vojska Kosova po ionako krhku stabilnost u regionu? I otkud odjednom žurba da bude formirana makar i na silu?
Marko Savković iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost kaže za Blic da su svi dosadašnji koraci vlasti u Prištini bili usaglašeni sa njihovim najvećim zapadnim saveznikom.
– Riječ je o SAD, i u onoj mjeri u kojoj formiranje vojske nije usaglašeno sa njima već predstavlja samostalnu inicijativu, u toj mjeri može da predstavlja problem i opasnost po mir u regionu – objašnjava Savković.

 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZA POMOĆ UDRUŽENJU "ČETIRI I VIŠE" DODIJELJENO 8.000 KM
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovor o dodjeli 8.000 KM za Udruženje višečlanih porodica "Četiri i više". ...
DJEVOJČICA UMRLA NAKON PRANJA ZUBA, RAZLOG ĆE NAS SVE PRIMORATI NA OPREZ
Tragičan slučaj zadesio je 11-godišnju Denis Saldate iz Kalifornije, koja je doživjela šok kao reakciju na protein, koji je sadržavala nova z...
ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST I STIGLA DO ČETVRTE TITULE U ABA LIGI (VIDEO)
Crvena zvezda je održala pravi košarkaški čas ekipi Budućnosti u petom meču finalne serije ABA lige i pobjedom od 97:54 stigla do četvrte ti...
MLADI SNSD-A PALE FARBANJEM KLUPA OBILJEŽILI DAN PLANETE ZEMLJE
Mladi SNSD-a još jednom su pokazali društvenu odgovornost i, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalno“ a.d. Pale, pokrenuli ak...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
MILORADU DODIKU POVELJA OPŠTINE ISTOČNA ILIDŽA
Ponedeljak, 22.04.2019.
Republika Srpska
PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC U OPERACIONOJ SALI
Nedelja, 21.04.2019.
BIH
ALARMIRANA I POLICIJA: U SARAJEVU NESTALA RUŽIĆA BIČVIĆ, PORODICA MOLI ZA POMOĆ
Nedelja, 21.04.2019.