Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
VOJSKA KOSOVA PALI ALARME: MOGU LI PLANOVI ALBANSKIH POLITIČARA SRUŠITI MIR NA BALKANU
Četvrtak, 06.12.2018. | Princip News

Poslanici kosovske skupštine glasaće o vojsci Kosova 14. decembra, najavio je juče Kadri Veselji, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o mogućim posljedicama te odluke obavijestio ambasadore SAD, Rusije i Kine.
– Četrnaestog decembra zvanično ćemo imati kosovsku vojsku. Ovo je datum kada ćemo u kosovskom parlamentu glasati za transformaciju KBS u vojsku. Srećno i čestitke svima od nas – napisao je Veselji na svom Fejsbuk profilu.
Istovremeno, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u tri odvojena susreta sa ambasadorima Kine, Rusije i Amerike – Li Mančangom, Aleksandrom Čepurinom i Kajlom Skotom – o najavi formiranja kosovske vojske i carinskim stopama od 100 odsto na robu iz Srbije.
– Istrajavanje Prištine na taksama i, još više, na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na KiM – rekao je predsjednik Vučić Skotu.
Ambasador Skot je naglasio da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona. On je podsjetio da je američki državni sekretar Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Vučić je zamolio ambasadora Čepurina da predsjednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob, a o opasnosti koju nosi formiranje vojske Kosova obavijestio i ambasadora Kine
A koliko je zaista opasna vojska Kosova po ionako krhku stabilnost u regionu? I otkud odjednom žurba da bude formirana makar i na silu?
Marko Savković iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost kaže za Blic da su svi dosadašnji koraci vlasti u Prištini bili usaglašeni sa njihovim najvećim zapadnim saveznikom.
– Riječ je o SAD, i u onoj mjeri u kojoj formiranje vojske nije usaglašeno sa njima već predstavlja samostalnu inicijativu, u toj mjeri može da predstavlja problem i opasnost po mir u regionu – objašnjava Savković.

 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
ATRAKTIVNA ANA: ONA JE ĆERKA BRANISLAVA LEČIĆA IZ PRVOG BRAKA I NIKADA SE NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI
Branislav Lečić iz braka sa Ninom Radulović ima sina Lava, a iz prve bračne zajednice kćerku Anu, koja je izrasla u pravu ljepoticu. Ana se...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.