Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
VUČIĆ: SMATRAMO DA IMAMO IME UBICE OLIVERA IVANOVIĆA
Srijeda, 03.07.2019. | Princip News
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što je, kako je naglasio, na gandijevski način pokazao kako se čuva sloboda i istakao da Beograd smatra da ima ime ubice Olivera Ivanovića.

"Našem narodu čestitam jer su osvetlali obraz, pokazali i nama u centralnoj Srbiji kako se čuva srpska sloboda u savremenom dobu na gandijevski način, disciplinom, odgovornošću, ne ugrožavajući nikoga. Svima su pokazali kako se čuva rodna gruda, kako se voli svoje ognjište i Kosovo i Metohija", rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa američkim kongresmenom i albanskim lobistom Eliotom Engelom. 

On je poručio da će se Srbija snalaziti kako zna i umije da svom narodu dostavi hranu vodu i lijekove i da će to uvijek činiti. 

Vučić je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji sve teža, veoma kompleksna, te da ima pet tačaka, među kojima su i takse na srpsku robu, koje su Albanci preduzeli sa ključnim ciljem zauzimanja sjevera Kosova i Metohije i protjerivanja Srba sa vjekovnih ognjišta i sa cijelog Kosova i Metohije. 

On je ukazao da je jasno da su mjere Prištine protiv srpske robe, ustvari, apsolutna zabrana trgovine, čiji je cilj da Srbi na sjeveru zaborave na Srbiju i da roba ne treba da dolazi iz centralne Srbije, već će oni da im obezbijede. 

"Pokušali su juče da kamionima dođu da prodaju robu Srbima. Bio sam ponosan na srpski narod da su sva 403 prodajna objekta bila zatvorena, potpuno jedinstveno u gandijevskom otporu prištinskim metodama", naglasio je Vučić. 

On je dodao da su Srbi na sjeveru Kosmeta pokazali da mogu da se bore metodama kojima su se Albanci borili 80-tih godina i odlučnost da mogu da budu uz svoju državu Srbiju. 

"Divim se našem narodu. Niko nije hteo da im kupi ništa jer su hteli da pokažu kakvu robu žele da imaju. Priština hoće na silu da natjera Srbe da jedu albanske, umjesto srpske proizvode", rekao je predsjednik Srbije. 

Vučić je precizirao da su Albanci zaplijenili 16 kamiona sa srpskom robom, od kojih su u 14 bili prehrambeni artikli, a u dva stočna hrana, te da je na jedan od kamiona pucano u Jošanici, na području opštine Leposavić. 

Govoreći o mjerama Prištine, Vučić je istakao da je na djelu brutalna zabrana slobode govora, kao i hapšenje, protjerivanje i zastrašivanje svih Srba koji im se suprotstavljaju, što je "dugoročna strategija koju sprovode u delo zajedno sa zapadnim silama". 

On je naveo da su Albanci angažovali uz pomoć dijela međunarodne zajednice agenturnu pomoć u medijskoj sferi kako bi optužili za sve Srbiju, još od ubistva Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, a da je peta mjera pojačano lobiranje i plaćanje političara na međunarodnoj sceni koji bi trebalo da dokažu kako Srbi nisu ugroženi, već da je za sve kriv Beograd. 

Vučić je istakao da su dva razloga zašto to Zapad radi sa Prištinom, od kojih je prvi da se "mnogi od njih nadaju da je moguće da Albaci tako završe problem sa Srbima i Srbijom". 

"Mnogi od njih se nadaju da je moguće da Albanci tako završe problem sa Srbima i Srbijom, a pod `be` zato što su od početka u tom sosu, oni su ga napravili. Tu su kašu zakuvali zajedno sa Albancima i ne znaju kako da izađu iz toga, a vide da ih njihovo čedo nezavisno Kosovo ne sluša kako ih je slušalo ranije", dodao je Vučić. 

On je poručio da srpski organi misle da znaju ime ubice Olivera Ivanovića i istakao da potpredsjednik Srpske liste Milan Radojičić "nije cvećka", ali da sa sigurnošću ni na koji način nije učestvovao u ubistvu Ivanovića, te da je to potvrđeno različitim metodama ispitivanja, provjeravanja i praćenja. 

"Imamo kompletnu sačinjenu priču sve kako se dogodilo sa motivima i čak smo uvereni da imamo ime ubice", rekao je Vučić. 

On je istakao da srpskim organima nisu dati dokazni materijali, iako su ih tražili i da će, kada bude omogućen pristup DNK materijalu, snimcima i originalnim čaurama moći da potvrdi sumnje, a nadležni organi Srbije će podići optužnicu. 

Ističući da Albanci nisu dostavili Beogradu dokaze, Vučić se javno obratio međunarodnim strukturama od kojih ih je zatražio, između ostalog i podatke u vezi sa kretanjem Fljorima Ejupija, za kojeg je rekao da je od ranije poznat po tome što je podmetnuo bombu pod autobus "Niš ekspresa"

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.