Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 15.10.2019.
VUČIĆ: SMATRAMO DA IMAMO IME UBICE OLIVERA IVANOVIĆA
Srijeda, 03.07.2019. | Princip News
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom narodu na Kosovu i Metohiji što je, kako je naglasio, na gandijevski način pokazao kako se čuva sloboda i istakao da Beograd smatra da ima ime ubice Olivera Ivanovića.

"Našem narodu čestitam jer su osvetlali obraz, pokazali i nama u centralnoj Srbiji kako se čuva srpska sloboda u savremenom dobu na gandijevski način, disciplinom, odgovornošću, ne ugrožavajući nikoga. Svima su pokazali kako se čuva rodna gruda, kako se voli svoje ognjište i Kosovo i Metohija", rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa američkim kongresmenom i albanskim lobistom Eliotom Engelom. 

On je poručio da će se Srbija snalaziti kako zna i umije da svom narodu dostavi hranu vodu i lijekove i da će to uvijek činiti. 

Vučić je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji sve teža, veoma kompleksna, te da ima pet tačaka, među kojima su i takse na srpsku robu, koje su Albanci preduzeli sa ključnim ciljem zauzimanja sjevera Kosova i Metohije i protjerivanja Srba sa vjekovnih ognjišta i sa cijelog Kosova i Metohije. 

On je ukazao da je jasno da su mjere Prištine protiv srpske robe, ustvari, apsolutna zabrana trgovine, čiji je cilj da Srbi na sjeveru zaborave na Srbiju i da roba ne treba da dolazi iz centralne Srbije, već će oni da im obezbijede. 

"Pokušali su juče da kamionima dođu da prodaju robu Srbima. Bio sam ponosan na srpski narod da su sva 403 prodajna objekta bila zatvorena, potpuno jedinstveno u gandijevskom otporu prištinskim metodama", naglasio je Vučić. 

On je dodao da su Srbi na sjeveru Kosmeta pokazali da mogu da se bore metodama kojima su se Albanci borili 80-tih godina i odlučnost da mogu da budu uz svoju državu Srbiju. 

"Divim se našem narodu. Niko nije hteo da im kupi ništa jer su hteli da pokažu kakvu robu žele da imaju. Priština hoće na silu da natjera Srbe da jedu albanske, umjesto srpske proizvode", rekao je predsjednik Srbije. 

Vučić je precizirao da su Albanci zaplijenili 16 kamiona sa srpskom robom, od kojih su u 14 bili prehrambeni artikli, a u dva stočna hrana, te da je na jedan od kamiona pucano u Jošanici, na području opštine Leposavić. 

Govoreći o mjerama Prištine, Vučić je istakao da je na djelu brutalna zabrana slobode govora, kao i hapšenje, protjerivanje i zastrašivanje svih Srba koji im se suprotstavljaju, što je "dugoročna strategija koju sprovode u delo zajedno sa zapadnim silama". 

On je naveo da su Albanci angažovali uz pomoć dijela međunarodne zajednice agenturnu pomoć u medijskoj sferi kako bi optužili za sve Srbiju, još od ubistva Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, a da je peta mjera pojačano lobiranje i plaćanje političara na međunarodnoj sceni koji bi trebalo da dokažu kako Srbi nisu ugroženi, već da je za sve kriv Beograd. 

Vučić je istakao da su dva razloga zašto to Zapad radi sa Prištinom, od kojih je prvi da se "mnogi od njih nadaju da je moguće da Albaci tako završe problem sa Srbima i Srbijom". 

"Mnogi od njih se nadaju da je moguće da Albanci tako završe problem sa Srbima i Srbijom, a pod `be` zato što su od početka u tom sosu, oni su ga napravili. Tu su kašu zakuvali zajedno sa Albancima i ne znaju kako da izađu iz toga, a vide da ih njihovo čedo nezavisno Kosovo ne sluša kako ih je slušalo ranije", dodao je Vučić. 

On je poručio da srpski organi misle da znaju ime ubice Olivera Ivanovića i istakao da potpredsjednik Srpske liste Milan Radojičić "nije cvećka", ali da sa sigurnošću ni na koji način nije učestvovao u ubistvu Ivanovića, te da je to potvrđeno različitim metodama ispitivanja, provjeravanja i praćenja. 

"Imamo kompletnu sačinjenu priču sve kako se dogodilo sa motivima i čak smo uvereni da imamo ime ubice", rekao je Vučić. 

On je istakao da srpskim organima nisu dati dokazni materijali, iako su ih tražili i da će, kada bude omogućen pristup DNK materijalu, snimcima i originalnim čaurama moći da potvrdi sumnje, a nadležni organi Srbije će podići optužnicu. 

Ističući da Albanci nisu dostavili Beogradu dokaze, Vučić se javno obratio međunarodnim strukturama od kojih ih je zatražio, između ostalog i podatke u vezi sa kretanjem Fljorima Ejupija, za kojeg je rekao da je od ranije poznat po tome što je podmetnuo bombu pod autobus "Niš ekspresa"

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RADOMIRU PURKOVIĆU IZ ROGATICE POTREBNO 65.000 EVRA ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA
U Rogatici će večeras biti održano donatorsko veče kako bi se prikupio novac za liječenje Radomira Purkovića iz Rogatice kojem je neophodno 6...
MAJDOV: SRPSKA JE MOJA OTADŽBINA, IZ NJE SAM POSTAO ŠAMPION SVIJETA
 Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov u spotu koji će se prikazivati u sklopu kampanje "Volim Srpsku" istakao je da voli Srpsku jer ona voli ...
BOLNICA "SRBIJA": DOGOVORENA SARADNJA SA HIRURGOM PROF. DR VLADOM CVIJANOVIĆEM
Rukovodstvo Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu danas je dogovorilo saradnju sa eminentnim stručnjakom, pukovnikom prof. dr Vladom Cvijanovi...
VIŠEGRAD: MILAN JAKŠIĆ NOVI VRŠILAC DUŽNOSTI NAČELNIKA ODJELJENJA ZA FINANSIJE
Odbornici Skupštine opštine Višegrad imenovali su danas Milana Jakšića za novog vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finans...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: OTKRITI JAVNOSTI SAZNANJA O SLUČAJU PRIJETEĆIH SMS PORUKA
Nedelja, 13.10.2019.
Republika Srpska
IZVLAČENJE DOBITNIKA ČETVRTOG STANA U IGRI "10RAČUNA IZBROJI, STAN OSVOJI" (RTRS, 20.15)
Nedelja, 13.10.2019.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ BIRA SDA I ŽELI DA OSTANE ŠTO DUŽE NA VLASTI
Ponedeljak, 14.10.2019.