Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
VUČIĆ: NA ULICAMA BEOGRADA NEĆU DOZVOLITI SCENE IZ PARIZA
Nedelja, 11.08.2019. | Princip News
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom incidenta na protestu pripadnika "Jedan od pet miliona" ispred zgrade Predsjedništva da na ulicama Beograda neće dozvoliti scene iz Pariza.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da pripadnici protesta, koji su sinoć nasilno srušili zaštitnu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon, ali da će od obezbjeđenja tražiti da ubuduće sklone ograde i da od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu. 

On je opovrgao navode pojedinaca da je sinoć reagovalo privatno obezbjeđenje i istakao da zgradu čuvaju pripadnici Vojne policije, koji su to radili i u vrijeme kada je predsjednik bio Boris Tadić, a da među njima ima i onih, koji su ranjeni braneći Srbiju na Kosovu i Metohiji. 

Vučić je naveo da idući put neće ni biti obezbjeđenja, osim djevojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona. 

Predsjednik Srbije predstavio je danas strukturu budućeg petogodišnjeg investicionog plana za koji će, kako je naveo, sa lakoćom biti obezbijeđeno 10 milijardi evra, a moguće i 12 milijardi. 

On je najavio da će biti ulagano u komunalnu, saobraćajnu, energetsku, digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade, ali i turizam i izgradnju škola. 

"Rešili smo da potpuno promenimo lice Srbije, zahvaljujući reformi javnih finansija i svim merama od 2014. godine", rekao je Vučić. 

On je naveo da će, osim ulaganja u kanalizacionu i vodovodnu mrežu u cijeloj Srbiji, za šta je, sa izuzetkom Beograda, namijenjeno tri milijarde evra, u nove projekte u putnoj i željezničkoj infrastrukturi biti uloženo četiri milijarde evra. 

"Milijarda evra biće uložena u rekonstrukciju pruge Beograd-Preševo, a ako Hrvatska bude htela biće rekonstruisana i pruga ka Zagrebu", rekao je Vučić. 

On je istakao da će bar 1,3 milijardi evra biti uloženo u lokalne i regionalne puteve, kao i da će se raditi putevi Bor-Žagubica, ali i drugi regionalni putevi po Srbiji. 

Vučić je za 18. avgust najavio otvaranje auto-puta u zapadnoj Srbiji, koji će dobiti ime po Milošu Obrenoviću. 

Vučić je rekao da je za škole i zdravstvene ustanove predviđeno dodatnih 700 miliona evra, a za pronatalnu politiku 500 miliona evra i najavio da će vantjelesna oplodnja biti besplatna u cijeloj Srbiji bez obzira na broj pokušaja. 

Prema njegovim riječima, cilj je i da finansijska pomoć za prvo, drugo, treće i četvrto dijete bude udvostručena u odnosu na sadašnju koja iznosi oko 30.000 evra za period od 10 godina. 

Vučić je rekao da će u digitalnu infrastrukturu, naučno tehnološke parkove biti uloženo dodatnih 500 miliona evra, koliko je planirano i za izgradnju stanova za mlade bračne parove, po još povoljnijim uslovima nego za pripadnike bezbjednosti, tako da će stambeni problem biti riješen za oko 40.000 mladih bračnih parova. 

On je naveo da je za preduzetništvo planirano 100 miliona evra, za energetiku 500 miliona evra, a predviđeno je dodatno ulaganje i u poljoprivredu, kao i izgradnja nacionalnog stadiona i još devet stadiona na teritoriji Srbije, ali i ulaganje u izgradnju koncertne dvorane za Filharmoniju. 

Predsjednik Srbije najavio je i izmještanje Muzeja Nikole Tesle, koji će, kako je istakao, služiti na ponos Srbiji.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADE SEKCIJE ZASLUŽUJU DESETKU: RUKOMETNI SAVEZ SRPSKE SVE VIŠE JAČA
Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske u Bijeljini istaknuto je zadovoljstvo urađenim u dosadašnjem periodu. T...
U PALAMA OBILJEŽENO 90 GODINA ALPINIZMA NA ROMANIJI
U Palama je večeras obilježeno 90 godina alpinizma na Romaniji, a proslavi jubileja prisustvovali alpinisti iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH ...
U VITEZU ŠEST MEDALJA ZA SLAVIJU
Mladi borci Džudo kluba "Slavija" danas su osvojili šest medalja na Međunarodnom turniru "Vitez open 2019". Srebrne medalje za klub iz Isto...
USKORO PREMIJERA NOVOG RUSKOG FILMA SA BIKOVIĆEM (VIDEO)
Poslijee premijernog prikazivanja filma u Moskvi, u Beograd stiže ruska hit komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Premijera ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Petak, 13.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.