Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 13.11.2019.
VUČIĆ U MOSTARU: "BILO KAKAV SUKOB VRATIO BI REGION 100 GODINA UNAZAD"
Utorak, 10.04.2018. | Princip News

Vučić i Borisov razgovarali su o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, kojem preti bojkot Španije zbog učešća predstavnika Kosova, a srpski predsjednik ističe da su saglasni da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

– Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad – rekao je predsednik Vučić i dodao:

– Pokušao sam da uvjerim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive izjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rješimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad – rekao je Vučić.

Kad je riječ o Samitu EU – Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je “mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i prije toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu”.

Vučić je u zajednickom obraćanju s Borisovim zahvalio premijeru Bugarske, čije prisustvo u Mostaru smatra veoma važnim i koji, kako kaže, na ozbiljan način sagledava situaciju u regionu, kao predsjednik vlade žemlje koja predsjedava EU.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Mostaru sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, a novinarima je prenio da su konstatovali da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.
– Mnogo je vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i prije toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu – rekao je predsjednik Vučić u zajedničkom obraćanju s Borisovim.
Kad je riječ o bilateralnim odnosima, posebno ekonomskim, Srbija i Bugarska nemaju problema, ističe predsjednik Vučić, već sve veću trgovinsku razmjenu, koja je sada 1 milijardu evra i raste iz godine u godinu.


/SRPSKAINFO/


 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U KOJOJ ZEMLJI EU SE NAJVIŠE KRADU AUTOMOBILI?
Broj zabilježenih krađa automobila u Evropskoj uniji je 2017. godine opao skoro za trećinu u odnosu na deceniju prije, saopštio je Eurostat. ...
NEVJEROVATNI NADAL PREOKRENUO 1:5 I MEČ LOPTU ZA POBJEDU
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal zabilježio je spektakularnu pobjedu u drugom kolu Završnog mastersa sezone. Nadal je poslije velikog preokre...
SEZONSKA SKI-KARTA JAHORINE VAŽI U SLOVENIJI I CRNOJ GORI
Skijaši koji kupe sezonski ski-pas na Jahorini moći će i ove zime da besplatno skijaju tri dana na skijalištima u Sloveniji, Crnoj Gori, ove go...
BJELICA I EL KASIMI O MOGUĆEM ULAGANJU KOMPANIJE "EMIREJTS"
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica nastavio je razgovore sa šeikom Mohamedom el Kasimijem /Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi/ o mogućnost...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
KATANAC NA STOTINE RADNJI, KAZNE TEŠKE 1,85 MILIONA KM
Utorak, 12.11.2019.
BIH
SIPA U BANJALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU UHAPSILA I SVOJE KOLEGE
Srijeda, 13.11.2019.