Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
ZATRAŽENA OSTAVKA PREMIJERA CRNE GORE
Nedelja, 11.08.2019. | Princip News
Demokratski front pozvao je premijera Crne Gore Duška Markovića da podnese ostavku nakon što je objavljen spisak državnih funkcionera koji su dobili stanove i kredite po povlaštenim uslovima.

Poslanik Demokratskog fronta Branka Bošnjak istakla je da većina državnih funkcionera nije ni u imovinskim kartonima navela da su od države dobili stan ili kredit, te je zatražila od Markovića da joj dostavi puni spisak svih koji su dobili stanove i kredite. 

Bošnjak je rekla da je riječ o korupcionaškom poslu, jer su na spisku mnogi tužioci, predsjednik vrhovnog suda, mnoge sudije, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, visoki policijski dužnosnici, direktor Poreske uprave. 

Ona je navela da su na spisku supruge, kćerke, sinovi Markovićevih funkcionera, njegovi savjetnici, direktori direktorata, i da su stan ili kredit dobili isključivo njegovom voljom. 

Bošnjak smatra da bi u demokratskim državama ovo bio skandal, Vlada bi istog časa pala, a svi bi završili u zatvoru. 

Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu premijera Duška Markovića. 

Na spisku su ministri, poslanici, službenici Vlade i Skupštine Crne Gore, direktori državnih preduzeća, sudije i tužiocu i mnogi drugi državni funkcioneri.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.