Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 07.12.2019.
"INFOSRPSKA": ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ PROTIV VOLJE NARODA SRPSKE
Srijeda, 13.11.2019. | Princip News
Lider SDS-a Mirko Šarović i njegov istomišljenik lider PDP-a Branislav Borenović bili su protiv volje naroda u Republici Srpskoj, koju je predstavljala velika većina u Narodnoj skupštini koja je usvojila značajne zaključke donesene u svrhu odbrane Republike Srpske i njenog normalnog funkcionisanja, piše "Infosrpska".

U tekstu se ističe da su "Šarović i Borenović, koje očigledno velika većina Srba u Republici Srpskoj doživljava, kako bi to slikovito rekao duhoviti predsjednik HSS-a u BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Mario Karamatić kao sluge 'saraj čaršije', na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske upravo opravdali ovu Karamatićevu opisnu dosjetku".

"Zaključci pozivaju na razum, političku realnost, opstanak Republike Srpske, odbranu izvornog Dejtona... Ali između Republike Srpske i 'tempirane bombe' /kako predsjednik Francuske Emanuel Makron naziva BiH/ Mirko Šarović i njegov prijatelj Borenović odabrali su 'tempiranu bombu', a usprotivili se volji i narodu Republike Srpske, ne usvajajući Zaključke Narodne skupštine", dodaje se u tekstu.

Isti izvor navodi da će rad Šarović i Borenović svoj rad na razgradnji Republike Srpske nastaviti u Sarajevu gdje će se upravo "kao sluge 'saraj čaršije' potruditi da i tu Republici Srpskoj zadaju udarac podržavajući promjenu Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta BiH koji im je 'doturen' od bratske, vodeće bošnjačke partije".

"Zašto se tako ponaša Mirko Šarović pitanje je na koje odgovor zna svaki i malo upućeniji građanin Republike Srpske. Godinama ovdašnja javnost traži od Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH i samog Mirka Šarovića da se oglase o informacijama i glasinama o njegovoj umiješanosti u ubistvo generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva 'Jahorina' Riste Jugovića 2002. godine na Palama. Odgovora još nema, a o ovome je govorio i Milorad Dodik 27. novembra 2013. godine gostujući na paljanskoj 'OSM' televiziji", naglašava se u tekstu.

Izvor portala "Infosrpska" navodi da je "Mirko Šarović u Sarajevu ucijenjen čovjek" i da on "mora da služi 'saraj čaršiji' upravo zato da bi priču o Risti Jugoviću gurnuo u drugi plan".

"Otuda i sve ovo što radi na štetu Republike Srpske. Zbog takvog ponašanja počeo je da ljuti čak i neke svoje moćne prijatelje u Beogradu", ističe se u tekstu.

Što se tiče Borenovića, dodaje se u tekstu, to je jedna klasična priča "ambicioznog političara u pokušaju čiji su dometi mali".

"Zato bi on preko reda na neku funkciju, koju mu za sada, mogu obezbijediti samo stranci ili političko Sarajevo", zaključuje se u tekstu.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SAHRANJENI STRADALI UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE IZ GRADIŠKE
Učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz Gradiške Davor Mijatović i Miloš Švraka, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 4. decembra, ...
KANTON SARAJEVO: ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA IZDATO UPOZORENJE
Vlada Kantona Sarajevo izdala je danas upozorenje zbog dodatnog pogoršanja zagađenosti vazduha. Takozvana epizoda "upozorenje" proglašena je ...
ČUBRILOVIĆ: STABILNE POLITIČKE PRILIKE VAŽNE ZBOG INVESTITORA
Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dovesti do stab...
IVANINI VRŠNJACI POŽELJELI MALOJ LAVICI DA OZDRAVI
Roditelji i njihovi mališani iz Istočnog Sarajeva danas su se emotivno oprostili od trogodišnje teško oboljele Ivane Bjelogrlić, koja sutra pu...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SARADNJA BOLNICE "SRBIJA" I KC VOJVODINA
Petak, 06.12.2019.
Republika Srpska
PREMINUO MILKO ČOLAKOVIĆ
Petak, 06.12.2019.
BIH
ISTOČNA ALTERNATIVA: VISOKI PREDSTAVNIK U BIH ZREO ZA OTPREMNINU
Četvrtak, 05.12.2019.