Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018. | Princip News

Trojicu osumnjičenih za dilovanje droge, uključujući i Stjepana Lazarevića Bracu (65) iz Pala, oca ubijenog Miroslava Lazarevića (32), uhapsili su danas policajci u međunarodnoj akciji "Nasljednik", u okviru koje je zaplijenjeno oko 16 kilograma marihuane i skanka.

Osim Stjepana Lazarevića, pohapšeni su i Bojan Segić, zvani Debeli (41) iz Prnjavora, te Vlastimir Tomić (58), zvani Šuker - Šuca iz Valjeva, a uz ostalo, terete ih da su, u simuliranom otkupu, narkotike dva puta prodali i prikrivenim istražiocima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Cilj akcije bio je obračun sa švercerima droge, koja je iz Albanije, preko Crne Gore, prebacivana u BiH. Ovdje je dio ostajao, dok je dio krijumčaren prema državama zapadne Evrope.

"Nasljednik" je pretresao vozila i kuće koje koriste osumnjičeni na području Istočnog Sarajeva, Pala, Banjaluke i Prnjavora. U pitanju je ukupno pet lokacija.

Izvedena je akcija po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, a u režiji MUP-a RS i SIPA.

Sve datira od prije nekoliko mjeseci, kada je počelo praćenje osumnjičenog trojca. Naši istražioci na tom poslu radili su sa kolegama iz Austrije.

"Ove osobe osumnjičene su da se bave međunarodnim krijumčarenjem velikih količina skanka, uzgojenog u posebnim i kontrolisanim uslovima, sa povećanim nivoom materije THC", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Potvrdili su da je dio droge, koja je stizala iz Albanije, prodavan u BiH, a dio je krijumčaren prema EU, gdje kilogram na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od 3.000 evra. Šverc je, kako se sumnja, trajao od juna 2016. pa sve do ovog mjeseca. Droga je, osim u BiH, završavala u Austriji i Hrvatskoj.

"Istragom su prikupljeni dokazi koji ukazuju na to da su trojica osumnjičenih činili organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju droge, koju su u dva navrata, u količinama od četiri do šest kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiocima SIPA", kažu iz Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS su saopštili da su u akciji učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je MUP RS Stjepana Lazarevića Bracu počeo pratiti nakon što je okončana istraga u vezi sa ubistvom njegovog sina. Na kraju se ispostavilo da istragu protiv njega vodi i Tužilaštvo BiH, pa su je okončali zajedničkim snagama. Podsjetimo, za ubistvo Stjepanovog sina Miroslava, koji je u jesen 2016. godine izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, prvooptuženi Saša Vidović (36) iz Bijeljine osuđen je na 20 godina, a drugooptuženi Aleksandar Bulatović (32) na 19 godina robije. Stjepan se ranije obratio medijima, ističući da želi da spere ljagu sa svoje mrtve djece.

"Spominjali su mi mrtvu djecu kao kriminalce. Moj sin Savo ubio se 2009. godine zbog nepravde... Nisam ni nepoznat, a niti sam kriminalac. Blatili su mi djecu...", rekao je Stjepan, nakon što mu je ubijen drugi sin Miroslav.

Na pitanje zbog čega se porodica Lazarević godinama nalazi na meti, Stjepan je odgovorio da je razlog ljubomora.

"Ko će mene voljeti… Imam pet auta, od džipova do mercedesa. Prvi sam u Sarajevu imao mercedes...", rekao je Stjepan Lazarević 2016. godine.

/NEZAVISNE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.