Molimo sačekajte......

Baner poz1 Termag
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 19.07.2018.
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018. | Princip News

Trojicu osumnjičenih za dilovanje droge, uključujući i Stjepana Lazarevića Bracu (65) iz Pala, oca ubijenog Miroslava Lazarevića (32), uhapsili su danas policajci u međunarodnoj akciji "Nasljednik", u okviru koje je zaplijenjeno oko 16 kilograma marihuane i skanka.

Osim Stjepana Lazarevića, pohapšeni su i Bojan Segić, zvani Debeli (41) iz Prnjavora, te Vlastimir Tomić (58), zvani Šuker - Šuca iz Valjeva, a uz ostalo, terete ih da su, u simuliranom otkupu, narkotike dva puta prodali i prikrivenim istražiocima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Cilj akcije bio je obračun sa švercerima droge, koja je iz Albanije, preko Crne Gore, prebacivana u BiH. Ovdje je dio ostajao, dok je dio krijumčaren prema državama zapadne Evrope.

"Nasljednik" je pretresao vozila i kuće koje koriste osumnjičeni na području Istočnog Sarajeva, Pala, Banjaluke i Prnjavora. U pitanju je ukupno pet lokacija.

Izvedena je akcija po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, a u režiji MUP-a RS i SIPA.

Sve datira od prije nekoliko mjeseci, kada je počelo praćenje osumnjičenog trojca. Naši istražioci na tom poslu radili su sa kolegama iz Austrije.

"Ove osobe osumnjičene su da se bave međunarodnim krijumčarenjem velikih količina skanka, uzgojenog u posebnim i kontrolisanim uslovima, sa povećanim nivoom materije THC", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Potvrdili su da je dio droge, koja je stizala iz Albanije, prodavan u BiH, a dio je krijumčaren prema EU, gdje kilogram na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od 3.000 evra. Šverc je, kako se sumnja, trajao od juna 2016. pa sve do ovog mjeseca. Droga je, osim u BiH, završavala u Austriji i Hrvatskoj.

"Istragom su prikupljeni dokazi koji ukazuju na to da su trojica osumnjičenih činili organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju droge, koju su u dva navrata, u količinama od četiri do šest kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiocima SIPA", kažu iz Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS su saopštili da su u akciji učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je MUP RS Stjepana Lazarevića Bracu počeo pratiti nakon što je okončana istraga u vezi sa ubistvom njegovog sina. Na kraju se ispostavilo da istragu protiv njega vodi i Tužilaštvo BiH, pa su je okončali zajedničkim snagama. Podsjetimo, za ubistvo Stjepanovog sina Miroslava, koji je u jesen 2016. godine izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, prvooptuženi Saša Vidović (36) iz Bijeljine osuđen je na 20 godina, a drugooptuženi Aleksandar Bulatović (32) na 19 godina robije. Stjepan se ranije obratio medijima, ističući da želi da spere ljagu sa svoje mrtve djece.

"Spominjali su mi mrtvu djecu kao kriminalce. Moj sin Savo ubio se 2009. godine zbog nepravde... Nisam ni nepoznat, a niti sam kriminalac. Blatili su mi djecu...", rekao je Stjepan, nakon što mu je ubijen drugi sin Miroslav.

Na pitanje zbog čega se porodica Lazarević godinama nalazi na meti, Stjepan je odgovorio da je razlog ljubomora.

"Ko će mene voljeti… Imam pet auta, od džipova do mercedesa. Prvi sam u Sarajevu imao mercedes...", rekao je Stjepan Lazarević 2016. godine.

/NEZAVISNE/

Najnovije
"MALI ZEJTINLIK" - KULTURNA BAŠTINA SRPSKE
Kulturnom baštinom Republike Srpske biće proglašeno vojničko spomen-groblje na Sokocu "Mali Zejtinlik", na kojem je sahranjeno 985 boraca pogin...
U PETAK POČINJE MANIFESTACIJA "SOKOLAC 2018"
Šestim ljetnim turnirom u odbojci i sedmim u futsalu na Sokocu će u petak, 20. jula, biti otvoren "Ilindan sport fest - Jelen kup Sokolac 2018". ...
U HAN PIJESKU OTVORENA PETA REVIJA RUSKOG FILMA
U Han Pijesku večeras je otvorena Peta revija ruskog filma na kojoj će do 20. jula biti prikazana tri filma - dokumentarnog, reportažnog i turis...
U NOVOJ EMISIJI "LJETNIH RAZGOVORA" O TRNOVU (VIDEO)
U novoj emisiji "Ljetnih razgovora" govori načelnik Trnova Dragomir Gagović. Saznajte više romanu "Lejla" u izdanju Zavoda za udžbenike Republi...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
KOŠARAC: SNSD IMA IZRAŽENU PREDNOST NAD DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 24.06.2018.
Republika Srpska
LAŽNA SNIŽENJA: NA AKCIJAMA KUPUJEMO SKUPLJU ROBU
Nedelja, 15.04.2018.
BIH
ODREĐENE ZAPADNE DRŽAVE I NEVLADINE ORGANIZACIJE UMIJEŠANE U PRODUKOVANJE MIGRANTSKE KRIZE
Srijeda, 20.06.2018.