Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
BRNABIĆ, VIŠKOVIĆ: ODLIČNI ODNOSI, OPREDIJELJENOST ZA DALJE JAČANJE SARADNJE
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Republike Srpske Radovan Višković zajednički su danas ocijenili na sastanku u Beogradu da su odnosi Srbije i Srpske odlični i da su obje strane opredijeljene za dalje jačanje saradnje na svim poljima.

Brnabićeva i Višković razgovarali su o projektima izgradnje hidroelektrana "Foča" i "Paunci", koji su planirani memorandumom o saradnji u oblasti energetike i koji su značajni za elektroprivrede Srbije i Republike Srpske. 

Na sastanku je bilo riječi o planiranim infrastrukturnim projektima, prije svega o završetku izgradnje graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac i o daljoj dinamici izgradnje auto-puta u skladu sa regionalnom agendom povezivanja. 

Od 2014. godine do danas Srbija izdvojila blizu 22 miliona evra za podršku i projekte u Republici Srpskoj, istaknuto je na sastanku, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka. 

Premijeri Srbije i Srpske su razgovarali o jačanju ekonomske i privredne saradnje i o mogućnostima organizacije poslovnog foruma, sa učešćem privrednika iz Srbije i Republike Srpske.

Na sastanku je istaknuto da je planirano da zajednička sjednica dvije vlade, 10. po redu, bude u prvoj polovini godine. 

Brnabićeva jeoručila da je jačanje saradnje sa Republikom Srpskom istovremeno i jačanje saradnje sa BiH u interesu mira, stabilnosti i što boljeg povezivanja i napretka čitavog regiona. 

Ona je navela da su za Srpsku i Srbiju u ovom trenutku najvažniji projekti u oblasti energetike i infrastrukture. 

"Srbija će nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj, čiji je cilj unapređenje kvaliteta života svih građana" , navela je premijer Srbije. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
OBEĆAO DA ĆE TREBINJKI NABAVITI AUTO, PA ISPARIO S PARAMA
- Pripadnici trebinjske policije dostavili su Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv E.R. (40) iz Novog Sarajeva, osumnjičenog z...
IMENOVANE SUDIJE OSNOVNIH SUDOVA U SRPSKOJ
Visoki sudski i tužilački savjet BiH /VSTS/ danas je imenovao Sanju Salčić Sabljicu za sudiju Osnovnog suda na Sokocu. Na poziciju sudije Os...
BULOŠČIĆ: KOLOVOZI OČIŠĆENI, SAOBRAĆA SE BEZ VEĆIH TEŠKOĆA
Saobraćaj se na magistralnim i regionalnim putevima Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije odvija bez većih teškoća i zastoja, jer su kol...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
NAKNADAMA GRADE VODOVOD I KANALIZACIJU U ROGATICI
Srijeda, 23.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.