Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
BRNABIĆ, VIŠKOVIĆ: ODLIČNI ODNOSI, OPREDIJELJENOST ZA DALJE JAČANJE SARADNJE
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i premijer Republike Srpske Radovan Višković zajednički su danas ocijenili na sastanku u Beogradu da su odnosi Srbije i Srpske odlični i da su obje strane opredijeljene za dalje jačanje saradnje na svim poljima.

Brnabićeva i Višković razgovarali su o projektima izgradnje hidroelektrana "Foča" i "Paunci", koji su planirani memorandumom o saradnji u oblasti energetike i koji su značajni za elektroprivrede Srbije i Republike Srpske. 

Na sastanku je bilo riječi o planiranim infrastrukturnim projektima, prije svega o završetku izgradnje graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac i o daljoj dinamici izgradnje auto-puta u skladu sa regionalnom agendom povezivanja. 

Od 2014. godine do danas Srbija izdvojila blizu 22 miliona evra za podršku i projekte u Republici Srpskoj, istaknuto je na sastanku, saopšteno je iz Vlade Srbije nakon sastanka. 

Premijeri Srbije i Srpske su razgovarali o jačanju ekonomske i privredne saradnje i o mogućnostima organizacije poslovnog foruma, sa učešćem privrednika iz Srbije i Republike Srpske.

Na sastanku je istaknuto da je planirano da zajednička sjednica dvije vlade, 10. po redu, bude u prvoj polovini godine. 

Brnabićeva jeoručila da je jačanje saradnje sa Republikom Srpskom istovremeno i jačanje saradnje sa BiH u interesu mira, stabilnosti i što boljeg povezivanja i napretka čitavog regiona. 

Ona je navela da su za Srpsku i Srbiju u ovom trenutku najvažniji projekti u oblasti energetike i infrastrukture. 

"Srbija će nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj, čiji je cilj unapređenje kvaliteta života svih građana" , navela je premijer Srbije. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SASTANCI RUKOVODSTVA SNSD-A SA DELEGACIJAMA SDS-A I PDP-A
Sastanak rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a biće održan u Banjaluci.   Portparol SNSD-a Radovan Kovačević potvrdio je za SRN...
FEDERER PREJAK ZA KRAJINOVIĆA
Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u 1/16 finala Mastersa u Majamiju. Švajcarac Rodžer Federer pobijedio je 103. igrača svijeta 7:5,...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.