Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 13.12.2019.
ĆERANIĆ: OPOZICIJA FORSIRA PRIČU O NATO ZBOG JEFTINIH POLITIČKIH POENA
Nedelja, 11.08.2019. | Princip News
I dalje ne prestaju reagovanja na Sporazum o formiranju vlasti, koji su u ponedjeljak potpisali lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA. Sporno je slobodno tumačenje člana 3 Sporazuma, koji govori o NATO integracijama.

 Sporazumom lidera tri vladajuće političke partije ni u kojem slučaju nije dogovoren put BiH u NATO - izjavio je za našu Televiziju Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci.

Ćeranić je istakao da nakon svega što je NATO paktu rečeno povodom potpisivanja pomenutog sporazuma, od strane srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čak i od strane opozicionara iz Republike Srpske, koji su ili otvoreno podržavali ulazak BiH u NATO ili nisu imali ništa protiv NATO Pakta.

Kako je naveo, sada su svi protiv takve opcije ulaska u NATO pakt, tako da su za NATO vrata zatvorena, i kada je u pitanju Srbija, ali i BiH.

Ćeranić je naglasio da su ostale priče špekulacija, borba za vlast, koje opozicione partije nastoje da manifestuju i iskoriste.

Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije da je sporazum sa NATOM dogovorena stvar, Ćeranić je ponovio da to prije svega rade zbog borbe za vlast. Kako je istakao, oni se do sada o NATO paktu nisu oglašavali ili su, kaže, poput Mektića otvoreno pozivali da se ide putem ka NATO paktu.

On tvrdi da opozicija koristi "lov u mutnom", gdje kroz poznate etikete "korupcija, izdaja, prevara", nastoje da uknjiže jeftine političke poene.

/RTRS/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MIROVIĆ: RUSOFOBSKA ELITA I NAROD KOJI SA LJUBAVLJU GLEDA U RUSIJU
 Srpski političar i pravnik Dejan Mirović održao je večeras u Andrićgradu predavanje pod nazivom "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godin...
U ROGATICI OTVOREN RENOVIRANI VRTIĆ BAMBI, VRIJEDNOST RADOVA 156.000KM (FOTO)
U Rogatici je danas otvoren renovirani vrtić "Bambi" u koji je investirano 156.000 KM koje su obezbijedili Vlada Srbije, predsjednik Republike Srp...
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Potpredsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je za "Srpskainfo" da je predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savje...
U ISTOČNOM SARAJEVU POČELI "DANI VOJINA KOMADINE"
 Dvodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine" počela je danas u Istočnom Sarajevu, a u okviru nje biće održana predavanja iz oblasti muzikol...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.