Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 17.08.2019.
ĆERANIĆ: OPOZICIJA FORSIRA PRIČU O NATO ZBOG JEFTINIH POLITIČKIH POENA
Nedelja, 11.08.2019. | Princip News
I dalje ne prestaju reagovanja na Sporazum o formiranju vlasti, koji su u ponedjeljak potpisali lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA. Sporno je slobodno tumačenje člana 3 Sporazuma, koji govori o NATO integracijama.

 Sporazumom lidera tri vladajuće političke partije ni u kojem slučaju nije dogovoren put BiH u NATO - izjavio je za našu Televiziju Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci.

Ćeranić je istakao da nakon svega što je NATO paktu rečeno povodom potpisivanja pomenutog sporazuma, od strane srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čak i od strane opozicionara iz Republike Srpske, koji su ili otvoreno podržavali ulazak BiH u NATO ili nisu imali ništa protiv NATO Pakta.

Kako je naveo, sada su svi protiv takve opcije ulaska u NATO pakt, tako da su za NATO vrata zatvorena, i kada je u pitanju Srbija, ali i BiH.

Ćeranić je naglasio da su ostale priče špekulacija, borba za vlast, koje opozicione partije nastoje da manifestuju i iskoriste.

Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije da je sporazum sa NATOM dogovorena stvar, Ćeranić je ponovio da to prije svega rade zbog borbe za vlast. Kako je istakao, oni se do sada o NATO paktu nisu oglašavali ili su, kaže, poput Mektića otvoreno pozivali da se ide putem ka NATO paktu.

On tvrdi da opozicija koristi "lov u mutnom", gdje kroz poznate etikete "korupcija, izdaja, prevara", nastoje da uknjiže jeftine političke poene.

/RTRS/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJČICA IZUJEDALA NASTAVNICU U NJEMAČKOJ
Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica. U osnovnoj ško...
ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE TURNIR U BELEKU
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, osvojila je prvo mjesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.  Srbija je dan...
GRAND KAFA PREDSTAVILA SVOJE UČEŠĆE NA SFF
Kao ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala već drugu godinu za redom,  Grand kafa je danas na Festivalskom trgu održala doručak i druženje sa...
TAKSISTA POLNO UZNEMIRAVAO TINEJDŽERKU U NOVOM PAZARU
Novopazarska policija privela je i saslušala B.A. (28) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć polno uznemiravao devetnaestogodišnju djevojčicu. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
ĐOKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA, PRIJETIO SUDIJI OLGICI PANTIĆ
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.