Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
CVIJANOVIĆ: CILJ DA PROSJEČNA PLATA BUDE 1.000KM
Četvrtak, 08.11.2018. | Princip News
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

"Kada se dođe do zajedničkih rješenja, onda će sve biti konkretizovano. Svi žele da vide povećanje plata, što je i bilo u prethodnom periodu, a odnosilo se na pripadnike MUP-a, javni i privatni sektor", rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući peticiju Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske koju su predali Vladi Srpske.

Ona je istakla da će se o svemu razgovarati sa socijalnim partnerima i sindikatom.

Govoreći o povećanju najniže plate u Srpskoj na 500 KM, Cvijanovićeva je navela da je i ove godine u razgovorima sa socijalnim partnerima rečeno da postoji neka vrsta dogovora.

"Naš cilj u narednoj godini jeste da najniža plata bude povećana na 500 KM, ali i da prosječna plata bude 1.000 KM. Ne vidim problem ako je to već od Vlade došlo kao viđenje u kom se pravcu moramo kretati u veoma kratkom roku", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je bilo mnogo koraka koje je Vlada preduzela, a koji nisu bili prepoznati u nacrtu ili konačnoj formi budžeta.

Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Vladi Srpske peticiju kojom traže povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija penzionisanim službenicima.
/RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
PATRIJARH IRINEJ: BEZ JEDINSTVA NEMA OPSTANKA SRPSKOG NARODA
 Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda. "Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo b...
SUTRA OSNIVANJE UDRUŽENJA GARDISTA PRVE GARDIJSKE MOTORIZOVANE BRIGADE
Osnivačka skupština Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kroz koju je prošlo oko 4.50...
HRVATSKA POLICIJA ZAUSTAVILA SRPSKE AUTOBUSE, PUTNICI BEZ OBJAŠNJENJA ČEKALI ČETIRI SATA (VIDEO)
Na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo hrvatska policija skoro četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu. Nako...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.