Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 23.01.2019.
CVIJANOVIĆ: CILJ DA PROSJEČNA PLATA BUDE 1.000KM
Četvrtak, 08.11.2018. | Princip News
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

"Kada se dođe do zajedničkih rješenja, onda će sve biti konkretizovano. Svi žele da vide povećanje plata, što je i bilo u prethodnom periodu, a odnosilo se na pripadnike MUP-a, javni i privatni sektor", rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući peticiju Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske koju su predali Vladi Srpske.

Ona je istakla da će se o svemu razgovarati sa socijalnim partnerima i sindikatom.

Govoreći o povećanju najniže plate u Srpskoj na 500 KM, Cvijanovićeva je navela da je i ove godine u razgovorima sa socijalnim partnerima rečeno da postoji neka vrsta dogovora.

"Naš cilj u narednoj godini jeste da najniža plata bude povećana na 500 KM, ali i da prosječna plata bude 1.000 KM. Ne vidim problem ako je to već od Vlade došlo kao viđenje u kom se pravcu moramo kretati u veoma kratkom roku", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je bilo mnogo koraka koje je Vlada preduzela, a koji nisu bili prepoznati u nacrtu ili konačnoj formi budžeta.

Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Vladi Srpske peticiju kojom traže povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija penzionisanim službenicima.
/RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NAKNADAMA GRADE VODOVOD I KANALIZACIJU U ROGATICI
Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina...
GIGANT JUGOSLOVENSKE INDUSTRIJE NAPUŠTA PROIZVODNJU TEŠKE OPREME, SLIJEDE OTKAZI
 Kompanija Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme. ...
KOŠARKAŠI MLADOSTI OSVOJILI KUP SRPSKE
Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvojili su večeras na domaćem terenu Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom Leotara iz Trebinja. Ek...
VUČIĆ NAKON SASTANKA S MERKELOVOM: IMAMO RAZLIČITE POGLEDE NA KOSOVO
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo posjeti Berlin, prenio je novinarima srpski predsje...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
U ROGATICI PROŠLE GODINE ROĐENA 101 BEBA
Utorak, 22.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.