Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 14.11.2018.
CVIJANOVIĆ: CILJ DA PROSJEČNA PLATA BUDE 1.000KM
Četvrtak, 08.11.2018. | Princip News
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

"Kada se dođe do zajedničkih rješenja, onda će sve biti konkretizovano. Svi žele da vide povećanje plata, što je i bilo u prethodnom periodu, a odnosilo se na pripadnike MUP-a, javni i privatni sektor", rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući peticiju Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske koju su predali Vladi Srpske.

Ona je istakla da će se o svemu razgovarati sa socijalnim partnerima i sindikatom.

Govoreći o povećanju najniže plate u Srpskoj na 500 KM, Cvijanovićeva je navela da je i ove godine u razgovorima sa socijalnim partnerima rečeno da postoji neka vrsta dogovora.

"Naš cilj u narednoj godini jeste da najniža plata bude povećana na 500 KM, ali i da prosječna plata bude 1.000 KM. Ne vidim problem ako je to već od Vlade došlo kao viđenje u kom se pravcu moramo kretati u veoma kratkom roku", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je bilo mnogo koraka koje je Vlada preduzela, a koji nisu bili prepoznati u nacrtu ili konačnoj formi budžeta.

Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Vladi Srpske peticiju kojom traže povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija penzionisanim službenicima.
/RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U PETAK U BEOGRADU PROMOCIJA KNJIGE: „GENERAL MLADIĆ: POSLEDNJA BITKA, USPOMENE, INTERVJUI, DOKUMENTI“
Knjiga, koju je pripremio i objavio u Moskvi Ruski društveni komitet za zaštitu generala Ratka Mladića, govori o velikom vojskovođi, visokom pr...
BRITANSKA VLADA PODRŽALA PLAN TEREZE MEJ
Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je večeras da se Vlada saglasila sa nacrtom sporazuma o izlasku Britanije iz EU, nakon "duge, detaljne i ...
KRAH KOŠARKAŠA ZVEZDE, MONAKO SLAVIO SA +16
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:75, pred svojim navijačima u sedmom kolu Evrokupa. Francuzi su se revanširali Beograđanim...
MIGRANT IZBO MUŠKARCA U TRAMVAJU U SARAJEVU ?
Jedan muškarac izboden je nožem u tramvaju koji saobraća na relaciji Ilidža-Baščaršija u Sarajevu, javljaju federalni mediji. Kako nezvan...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU URUČENA 23 POSTHUMNA ODLIKOVANJA
Utorak, 13.11.2018.
Republika Srpska
U SDS MIJENJAJU KURS GOVEDARICA PRED SMJENOM
Srijeda, 14.11.2018.
BIH
"SLOBODNA REPUBLIKA": ŠAROVIĆ VRATIO DUG SOFTIĆU ZA ZAPOŠLJAVANJE SVOJE SUPRUGE
Srijeda, 14.11.2018.