Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 23.02.2020.
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019. | Princip News
Direktor Glavne banke Republike Srpske u okviru Centralne banke BiH Dijana Grahovac podnijela je neopozivu ostavku na članstvo u SDS-u, čime je, poslije kraće pauze, nastavljen odliv istaknutog kadra iz najveće opozicione stranke u Srpskoj, piše "Euroblic".

"Euroblic" piše i da Grahovčeva nije navela razloge za ovakav potez, ali da se u SDS-u priča o najmanje dva moguća motiva.

Prema prvoj opciji, to je učinila kako bi pokušala da zadrži funkciju u Centralnoj banci BiH nakon promjene vlasti u Sarajevu.

Izvor "Euroblica" tvrdi da je Grahovčeva posredstvom bivšeg kadra SDS-a, sugrađanina iz Prijedora Borislava Bojića, kontaktirala DNS.

List podsjeća da je to partija u koju je nakon izlaska iz SDS-a prešao Bojić, trenutno zaposlen u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske na čijem je čelu ministar Neđo Trninić iz DNS-a.

Prema drugoj teoriji, navodi "Euroblic", Grahovčeva je otišla zbog haotičnog stanja u prijedorskom Gradskom odboru SDS-a, gdje više nije u dobrim odnosima sa predsjednikom Milanom Tubinom, a navodno ni sa članom Predsjedništva SDS-a iz Prijedora Majom Dragojević Stojić.

Grahovčeva je bila dio članova SDS-a u Prijedoru koji su svojevremeno sazvali sjednicu skupštine gradske organizacije na kojoj su izglasali smjenu Tubina, ali vrh partije nije prihvatio razultate glasanja, te je imenovao Milana Miličevića i Nemanju Vasića da zajedno sa Tubinom rade na sređivanju stanja u odboru.

Tubin je za "Euroblic" potvrdio da je dobio dopis u kojem Grahovčeva navodi da zbog ličnih razloga više ne može da bude član SDS-a.

Odgovarajući na pitanje da li Grahovčeva prelazi u DNS, Tubin kaže da ne zna i da nije stigao da sa njom razgovara, ali da bi volio da ostane u redovima SDS-a.

Stojićeva je, odgovarajući na pitanje da li odlazak Grahovčeve ima veze sa njom, rekla da su odnosi potpuno narušeni.

"Stvorile su se struje, grupe, znate kako to funkcioniše. Međutim, lično nisam imala neke sukobe", rekla je Stojićeva.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.