Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 24.11.2020.
DODIK: POLICIJA JE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IDENTITETA SRPSKE
Subota, 21.11.2020. | Princip News
Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, ističući da su policija i MUP jedan od najvažnijih identiteta Republike.

"Želim da i u budućnosti raditi profesionalno, realizujete zacrtane ciljeve i radite na jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi njeni građani bili još bezbjedniji i sigurniji", naglasio je Dodik.

On je istakao da naše društvo traži jaku policiju i policajci moraju imati društveni autoritet, dodavši da će se uvijek, zajedno sa institucijama Srpske, zalagati za bolji status i položaj policajaca i svih pripadnika MUP-a Srpske.

"Naša policija je tokom svog postojanja prošla kroz razna iskušenja, ali uprkos svemu pa čak i željama mnogih za njenim ukidanjem, ona je danas stasala u jedan od najpouzdanijih i najsnažnijih simbola Republike Srpske. MUP Srpske je sigurno jedna od najboljih policijskih agnecija u regionu", istakao je Dodik.

On je naglasio da je razvoj MUP-a podržan odgovornim i profesionalnim radom više hiljada njenih pripadnika, ali i trajno obilježen životima 782 pripadnika Policije Republike Srpske koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata ugrađeni u temelje Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Još jednom svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske želim srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu, posebno u vrijeme pandemije tokom koje su dali i daju veliki doprinos u zaštiti zdravlja naših građana", poručio je Dodik.

MUP Republike Srpske proslavalja danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

CVIJANOVIĆ: MUP JE ČUVAR NAŠEG PORETKA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ povodom krsne slave - Svetog Arhangela Mihaila.

"Pripadnicima MUP-a, prije svega, čestitam na profesionalnom i patriotskom odnosu prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka i garancija da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a obaveza institucija je da kontinuirano ulaže u policijske resurse i stvara potrebne uslove za njihov rad i funkcionisanje", ističe se u čestitki.

Cvijanovićeva je naglasila da su uloga i angažman pripadnika MUP-a izuzetno značajani u vremenu kada se Republika Srpska suočava sa brojim izazovima, među kojima su migrantska kriza i borba u sprečavanju širenja epidemije virusa korona.

"Obilježavanje krsne slave prilika je da se sa posebnim poštovanjem i zahvalnosti podsjetimo na pripadnika policije koji su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, braneći pravo na slobodu srpskog naroda, dali svoje živote ili dijelove tijela. Uvjerena da ćete i u budućnosti biti snažni čuvari mira i stabilnosti, snaga i ponos Republike Srpske, još jednom vam čestitam krsnu slavu - Svetog Arhangela Mihaila", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je iskrene čestitke uputila u ime građana Republike Srpske i u svoje ime.

TEGELTIJA: MUP JE GARANT MIRA I STABILNOSTI​

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitke ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske povodom krsne slave, Svetog arhangela Mihaila.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova garant je mira i stabilnosti Republike Srpske i svih njenih građana. Unapređenjem svojih kapaciteta, radeći u skladu sa Ustavom i zakonima, MUP Republike Srpske dosegao je visoke profesionalne standarde i stekao poštovanje i povjerenje građana, ali i drugih policijskih agencija", istakao je Tegeltija.

Sa željom da i u budućem periodu nastave da predano obavljaju svoje dužnosti i ostvaruju uspjehe i dobre rezultate, predsjedavajući Savjeta ministara čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZVEZDA PREŽIVJELA I SLAVILA U DERBIJU ZA 8-0
Derbi osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana pripao je crveno-bijelima 86:85 za maksimalan učinak u regionalnom takmičenju. Crv...
BESPLATNA KONTROLA VOZILA U SOKOCU I ROGATICI
Stručni tim Auto-moto saveza Republike Srpske danas će u Sokocu i Rogatici besplatno kontrolisati ispravnost uređaja na motornim vozilima i nj...
ROMANIJAPUTEVI: DIONICE NA PLANINSKIM PREVOJIMA POSUTE SOLJU
Sve dionice puteva na kojim bi moglo biti poledice u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrisnkoj regiji posute su solju, rekao je Srni tehnički direkt...
DODIK: PRIČA O RUSKOM UTICAJU NA REPUBLIKU SRPSKU JE BESMISLENA
Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da su priče o ruskom uticaju na Republiku Srpsku besmislene i naglas...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
LABORATORIJA ZA TESTIRANJE NA VIRUS KORONA I NA JAHORINI
Ponedeljak, 23.11.2020.
Republika Srpska
EVO KO JE ZAISTA POBJEDNIK IZBORA U REPUBLICI SRPSKOJ
Ponedeljak, 23.11.2020.
BIH
GLASAČKI LISTIĆI U GRČKU STIGLI OSAM DANA NAKON IZBORA
Ponedeljak, 23.11.2020.