Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
HUMANA AKCIJA ORGANIZACIJE "STUDENTI SRPSKE" OBRADOVALA BROJNE PORODICE
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Od polovine decembra prošle godine studenti iz Foče, Bijeljine, Lukavice i Pala prikupili su 6.500 obroka konzervirane hrane i slatkiša. Akciju, koju je pokrenula Humanitarna organizacija "Studenti Srpske", obradovala je brojne porodice u deset opština i gradova širom Republike Srpske.
 

Bijeljinac Aleksandar Ivanović student je prve godine medicine u Foči.

Od prvog dana aktivista je organizacije "Studenti Srpske" u prikupljanju pomoći za brojne porodice koje žive u siromaštvu.

Zadovoljan je, jep s prijateljima uspijeva da prikupi pomoć.

- Ovo nam mnogo znači, da možemo da prikupljamo pomoć, jer kako bi nama bilo da nam je potrebna pomoć - naglašava aktivista organizacije "Studenti Srpske".

U obje akcije podršku su imali od studentskih organizacija. U prvoj akciji u Foči prikupili su 1.500 suvih obroka i 400 slatkiša.

Sve je prikupljeno u saradnji sa studentima koji žive u domovima. U toku je distribucija 4.500 obroka od Foče do Brčkog i Doboja. Podrška i ovoj studentskoj akciji stiže od uprave Studenstkog doma u Foči.

- Meni je zaista drago da oni i na ovaj način prikupljaju pomoć, da pomažu drugima i da su društveno odgovorni - ističe Srđan Drašković, direktor ЈU Studentski dom Foča.

Iz ove humanitarne organizacije pozivaju sve studente da im se pridruže. Spremaju papirologiju i za formalnu registraciju.

- Naš cilj jeste da uvežemo sve studente i domovove i da broj kojima pomažemo povećamo na 20.000 do ljeta. Cilj nam je i da napravimo mrežu porodica kojima ćemo pomagati i finansijski i garderobom - rekao je Nemanja Mitrović, aktivista organizacije "Studenti Srpske".

"Studenti Srpske" za april i maj najavljuju sljedeću akciju prikupljanja pomoći.

Podsjećaju da pomoć dijele u saradnji sa centrima za socijalni rad, opštinskim organizacijama Crvenog krsta, studentskim savezima i parohijama Srpske pravoslavne crkve./RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.