Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.02.2019.
HUMANA AKCIJA ORGANIZACIJE "STUDENTI SRPSKE" OBRADOVALA BROJNE PORODICE
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Od polovine decembra prošle godine studenti iz Foče, Bijeljine, Lukavice i Pala prikupili su 6.500 obroka konzervirane hrane i slatkiša. Akciju, koju je pokrenula Humanitarna organizacija "Studenti Srpske", obradovala je brojne porodice u deset opština i gradova širom Republike Srpske.
 

Bijeljinac Aleksandar Ivanović student je prve godine medicine u Foči.

Od prvog dana aktivista je organizacije "Studenti Srpske" u prikupljanju pomoći za brojne porodice koje žive u siromaštvu.

Zadovoljan je, jep s prijateljima uspijeva da prikupi pomoć.

- Ovo nam mnogo znači, da možemo da prikupljamo pomoć, jer kako bi nama bilo da nam je potrebna pomoć - naglašava aktivista organizacije "Studenti Srpske".

U obje akcije podršku su imali od studentskih organizacija. U prvoj akciji u Foči prikupili su 1.500 suvih obroka i 400 slatkiša.

Sve je prikupljeno u saradnji sa studentima koji žive u domovima. U toku je distribucija 4.500 obroka od Foče do Brčkog i Doboja. Podrška i ovoj studentskoj akciji stiže od uprave Studenstkog doma u Foči.

- Meni je zaista drago da oni i na ovaj način prikupljaju pomoć, da pomažu drugima i da su društveno odgovorni - ističe Srđan Drašković, direktor ЈU Studentski dom Foča.

Iz ove humanitarne organizacije pozivaju sve studente da im se pridruže. Spremaju papirologiju i za formalnu registraciju.

- Naš cilj jeste da uvežemo sve studente i domovove i da broj kojima pomažemo povećamo na 20.000 do ljeta. Cilj nam je i da napravimo mrežu porodica kojima ćemo pomagati i finansijski i garderobom - rekao je Nemanja Mitrović, aktivista organizacije "Studenti Srpske".

"Studenti Srpske" za april i maj najavljuju sljedeću akciju prikupljanja pomoći.

Podsjećaju da pomoć dijele u saradnji sa centrima za socijalni rad, opštinskim organizacijama Crvenog krsta, studentskim savezima i parohijama Srpske pravoslavne crkve./RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PROTESTI PROTIV NATO U MINHENU
Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri ...
REKORD SEZONE: IVANA ŠPANOVIĆ "ODUVALA" RIVALKE NA MITINGU U BIRMINGEMU
Srpska najbolja atletičarka Ivana Španović trijumfovala je u skoku u dalj na mitingu u Birmingemu. Ona je pobijedila skokom od 6,78 koji je...
PREMINULA KONOBARICA KOJU JE U BEČU UPUCAO BIVŠI PARTNER IZ BIH
Violeta J. (48), državljanka Srbije, koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, n...
SAMSUNG PREDSTAVIO SERIJU QLED TV 2019 NA SAMSUNGOVOM EVROPSKOM FORUMU U PORTU
Novi QLED 8K Q950R uključuje modele od 65 do 98 inča, a QLED 4K Q90 / 85/80/70 / 60R uključuje od 43 do 82-inčne modele
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DODIK: ŠTO PRIJE U FUNKCIJU STAVITI NOVU BOLNICU "SRBIJA"
Petak, 15.02.2019.
Republika Srpska
SIPA PODMLAĐUJE KADROVE
Petak, 15.02.2019.
BIH
ZAVRŠENA OBDUKCIJA TIJELA EDINA GAČIĆA, NAZIRE SE KO BI GA MOGAO SAHRANITI
Petak, 15.02.2019.