Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
HUMANA AKCIJA ORGANIZACIJE "STUDENTI SRPSKE" OBRADOVALA BROJNE PORODICE
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Od polovine decembra prošle godine studenti iz Foče, Bijeljine, Lukavice i Pala prikupili su 6.500 obroka konzervirane hrane i slatkiša. Akciju, koju je pokrenula Humanitarna organizacija "Studenti Srpske", obradovala je brojne porodice u deset opština i gradova širom Republike Srpske.
 

Bijeljinac Aleksandar Ivanović student je prve godine medicine u Foči.

Od prvog dana aktivista je organizacije "Studenti Srpske" u prikupljanju pomoći za brojne porodice koje žive u siromaštvu.

Zadovoljan je, jep s prijateljima uspijeva da prikupi pomoć.

- Ovo nam mnogo znači, da možemo da prikupljamo pomoć, jer kako bi nama bilo da nam je potrebna pomoć - naglašava aktivista organizacije "Studenti Srpske".

U obje akcije podršku su imali od studentskih organizacija. U prvoj akciji u Foči prikupili su 1.500 suvih obroka i 400 slatkiša.

Sve je prikupljeno u saradnji sa studentima koji žive u domovima. U toku je distribucija 4.500 obroka od Foče do Brčkog i Doboja. Podrška i ovoj studentskoj akciji stiže od uprave Studenstkog doma u Foči.

- Meni je zaista drago da oni i na ovaj način prikupljaju pomoć, da pomažu drugima i da su društveno odgovorni - ističe Srđan Drašković, direktor ЈU Studentski dom Foča.

Iz ove humanitarne organizacije pozivaju sve studente da im se pridruže. Spremaju papirologiju i za formalnu registraciju.

- Naš cilj jeste da uvežemo sve studente i domovove i da broj kojima pomažemo povećamo na 20.000 do ljeta. Cilj nam je i da napravimo mrežu porodica kojima ćemo pomagati i finansijski i garderobom - rekao je Nemanja Mitrović, aktivista organizacije "Studenti Srpske".

"Studenti Srpske" za april i maj najavljuju sljedeću akciju prikupljanja pomoći.

Podsjećaju da pomoć dijele u saradnji sa centrima za socijalni rad, opštinskim organizacijama Crvenog krsta, studentskim savezima i parohijama Srpske pravoslavne crkve./RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.