Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020. | Princip News

Partija demokratskog progresa uradila je, četiri mjeseca prije lokalnih izbora, istraživanje javnog mnjenja u želji da vide ko bi od njihova dva potencijalna kandidata,  Jelena Trivić ili  Draško Stanivuković, mogao biti dobar protivkandidat za funkciju gradonačelnika Banja Luke, aktuelnom gradonačelniku i kandidatu SNSD-a na tu funkciju  Igoru Radojičiću .

Infosrpska je, uz zahvalnost uglednom ali već duže vrijeme razočaranom članu PDP-a,  imala uvid  u pomenuto  istraživanje koje je izazvalo duboko razočarenje Trivićke i Stanivukovića ali i ostalih članova PDP-a, jer istraživanje pokazuje da će Igor Radojičić, kandidat SNSD-a ubjedljivo pobjediti i bez ikakve sumnje  ostati gradonačelnik Banja Luke, dok je SNSD vidjen kao stranka  koja i u budućnosti  može najviše  doprinijeti boljim uslovima života.

Prema tom istraživanju koje je za PDP radila agencija DEMOSTAT iz Novog Sada, Igor Radojičić u izbornom duelu sa Jelenom Trivić nadmoćno pobjedjuje sa  58%, dok bi , ukoliko protivkandidat PDP-a za funkciju gradonačelnika Banja Luke bio draško Stanivuković, Radojičić takodje nadmoćno pobjedio sa  57%.

Trivić bi , prema tom istraživanju u duelu sa Radojičićem osvojila 28% ali bi bila bolji protivkandidat Radojičiću od Stanivukovića koji bi u duelu sa Radojičićem osvojio 27 %. Za Jelenu, kao boljeg protivkandidata se izjasnilo 36% ispitanih dok je Draško Stanivuković dobio podršku za kondidaturu  24%. Oko 19% smatra da je Stanivuković napadan u ponašanju dok 17% ispitanika ocjenjuje da je,, mlad I neiskusan političar,,.

U  hipotetičkom medjusobnom duelu  Trivićke i Stanivukovića za protivkandidata Radojičiću  , Trivićka bi  pobjedila Stanivukovića   sa osvojenih  41% glasova.

Najčešće zamjerke Jeleni Trivić su da ,, Nije ona za političara,, i ,,Protiv vlasti samo priča prazne priče,,.

I dok SNSD , odnosno Igor Radojičić mirno čekaju predstojeće lokalne izbore  u Banja Luci u PDP-u je došlo do komešanja. Svoju konačnu odluku koga će kandidovati za protivkandidata Radojičiću, PDP će donijeti u nedjelju. Ta odluka, bilo da je kandidat Trivić  ili Stanivuković  neće ništa promjeniti , jer upravo istraživanje koje je radjeno po narudžbi PDP-a pokazuje da Igor Radojičić ostaje gradonačelnik Banja Luke , ubjedljivo, pobjedom ma ko mu bio protivkandidat.

/Izvor: INFOSRPSKA.BA/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
JUGOVIĆ: VLADA SRPSKE ULOŽILA 80 MILIONA KM U OPŠTINU PALE
Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da je Vlada Republike Srpske uložila skoro 80 miliona KM u ovu lokalnu zajednicu i najavi...
ĆOSIĆ: SNSD OČEKUJE APSOLUTNU VLAST U IZBORNOJ JEDINICI OSAM
Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je danas uvjerenje da će ova stranka na lokalnim izborima osvojiti ...
U BIH SUTRA PROMJENLJIVO OBLAČNO, MJESTIMIČNO KIŠA
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, te najviš...
U HRVATSKOJ NAJGORE OD POČETKA EPIDEMIJE, 208 NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA KORONA
U Hrvatskoj je u protekla 24 časa registrovano 208 novozaraženih virusom korona od 1.249 testiranih, što je rekordan broj u jednom danu od poče...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
NA JAHORINI UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE, CRNE GORE I LICE SA PALA
Četvrtak, 13.08.2020.
Republika Srpska
ĐACI 1.SEPTEMBRA SJEDAJU U KLUPE UZ POŠTOVANJE MJERA?
Četvrtak, 13.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.