Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
KUSTURICA: PORTAL "KAPITAL" HILJADU PUTA UMANJIO ULAGANJE "LOTIKE" U ANDRIĆGRAD
Subota, 01.08.2020. | Princip News
Idejni tvorac Andrićgrada, proslavljeni svjetski i srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je Srni da je već uobičajena praksa dva privatna medija u Republici Srpskoj, koja su pod kontrolom stranaca, da nastavljaju sa lažima i smišljenim podvalama u vezi sa njegovim imenom i djelom koja se, kako je naglasio, ovaj put teško mogu podnijeti.

"Portal 'Kapital' nije slagao mnogo, 'samo' za 5.695.000 KM. Da li je to mala laž i mala suma novca na ovoj skupoći!? Hiljadu puta je umanjeno ulaganje 'Lotike' u Andrićgad", istakao je Kusturica upitan da prokomentariše navode tog portala, koje je prenijela i Televizije BN, da je firma "Lotika" uložila samo 5.000 KM u Andrićgrad.

Kusturica je naglasio da je "Lotika", firma koja je bila vlasnik Andrićgrada 51 odsto, uložila 5.400.000 KM i da to stoji u svim papirama što se da lako provjeriti.

"To je jasno i lako je provjerljivo ko hoće da provjeri, a ne da iznosi gnusne, prljave laži. Stoga, sa svojim advokatskim timom, ozbiljno razmišljam da te laži riješimo na sudu. Taj portal je hiljadu puta umanjio ulaganje 'Lotike' u Andrićgrad i to mora konačno da završi na sudu", poručio je Kusturica.

On je pojasnio da se trenutno projekat Andrićgrad nalazi u postupku dokapitalizacije i analize koliko je ko uložio u njegovu realizaciju.

"'Lotika' je uložila 5.400.000 KM, nešto malo manje opština sa svojim ulaganjima, zatim tu su bile i donacije preduzeća, a ostalo uglavnom Vlada koja će u postupku dokapitalizacije postati većinski vlasnik firme. Ovdje je riječ o ispunjavanju obećanja tadašnjeg predsjednika Republike Milorada Dodika koji je rekao kada projekat bude završen onda ćemo vidjeti koliko je ko uložio i ko može u budućnosti da bude većinski vlasnik te firme", naglasio je Kusturica.

On je naveo da je u toku sklapanje ugovora, sudski vještaci su dali svoju procjenu i upravo u toj procjeni sadržano je sve što negira laži da je Emir Kusturica uložio 5.000 KM.

"To je apsolutna laž. Firma čiji je vlasnik Emir Kusturica uložila je 5.400.000 KM u taj projekat. To, opet, ne znači da većinski vlasnik treba da uloži više od 5.000 KM, ali mi smo uložili jer nas je zanimalo i željeli smo da napravimo jedan miroljubivi projekat na Drini koji je jedna vremenska mašina koja prolaze kroz sve stilove koji su tu mogli da budu a nisu, a opet se uklapaju u istoriju evropske civilizacije", rekao je Kusturica.

On je dodao da je procjena završena i sada treba ugovor da se uskladi sa onim što zahtjeva skupština Privrednog društva "Andrićgrad", opština Višegrad i Vlada, koja postaje većinski vlasnik jer je dokapitalizovala ovu firmu. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"INFOSRPSKA": BN TELEVIZIJA GLASILO POLITIČKOG SARAJEVA (FOTO)
Svaki gledalac koji je bar jednom pogledao informativni program BN televizije ili pročitao sadržaj sa njihovog portala, ne može se oteti utisku ...
NEŠIĆ: ŽELJA DA SE RUSKA VAKCINA ŠTO PRIJE NAĐE I U BiH
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrova...
U VIŠEGRADU NEMA NOVOZARAŽENIH, 12 AKTIVNIH SLUČAJEVA
U Višegradu nema novozaraženih virusom korona, a broj aktivnih slučajeva je 12, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đ...
VIŠKOVIĆ SUTRA U TRNOVU I ISTOČNOM SARAJEVU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće sutra Trnovo i Istočno Sarajevo. Višković će se sutra sastati sa načelnici...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VOZAČ MERCEDESA UHAPŠEN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO BRAČNI PAR HRŠUM
Srijeda, 12.08.2020.
Republika Srpska
UVODI SE SEROLOŠKO TESTIRANJE U SRPSKOJ, CIJENA 22,50 KM
Srijeda, 12.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.