Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 29.02.2020.
LUKAČ: MUP SRPSKE NIJE OBAVIJEŠTEN O POVRATKU DEVET DŽIHADISTA U BiH
Srijeda, 09.10.2019. | Princip News
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske nije obaviješteno da postoji namjera da devet bivših pripadnika "Islamske države", koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana bude deportovano iz Sirije u BiH, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

"Mislim da je to pitanje za Ministarstvo bezbjednosti BiH i da oni moraju da se o tom pitanju izjasne, da znamo tačno o čemu je riječ", rekao je Srni Lukač u Beogradu, gdje učestvuje na konferenciji o nacionalnoj bezbjednosti Srbije.

On je podsjetio da je MUP Republike Srpske predlagao da se mora prvo utvrditi da li su to stvarno državljani BiH, jer je poznato da su mnoga lica otišla pod lažnim identitetima i da su tamo takođe pod lažnim identitetima.

"Da ne vraćamo u BiH nekoga ko nije stvarno državljanin BiH. Mislim da je te podatke neophodno utvrditi. Vidjećemo šta će Ministarstvo bezbjednosti BiH da preduzme po tom pitanju", rekao je Lukač.

On smatra da se ovom pitanju mora veoma ozbiljno pristupiti, da se ne može samo tako ad hok riješiti ta situacija i da se dovedu u BiH ljudi koji su osvjedočeni teroristi, jer su se nalazili i zarobljeni su upravo u borbama kao aktivni učesnici terorističkih organizacija.

"Sam njihov dolazak u BiH ne može da bude, a da nije pripremljeno mjesto za njihov smještaj koje mora da bude maksimalno obezbijeđeno, ali svakako i da budu procesuirani za sve što su radili kao pripadnici terorističkih organizacija u tim zemljama", rekao je Lukač.

On je dodao da je poznato da je mnogo više džihad-ratnika koji su iz BiH otišli u Siriju i Irak.

"Mnogi od njih su već zarobljeni i nalaze se u raznim kampovima u Siriji, uglavnom pod američkom kontrolom. Postoje tendencije da oni budu izručeni BiH", rekao je Lukač.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je Srni da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika "Islamske države" koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

Prema pisanju sarajevskog "Avaza", za šestoricom od njih raspisana je crvena Interpolova potjernica.

Među njima su Hamza Labidi, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, a nezvanično, trebalo bi da bude izručen i Armin Abdulah Čurt. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ČUVAJTE ZDRAVLJE I DOK VJEŽBATE
Kroz brojna istraživanja otkriveno je kako se mnoge bakterije i virusi donose kući iz teretane, te zbog toga mnogi izbjegavaju odlaske na trening...
U ROGATICI ZA OTKUP OSTAO JOŠ 31 STAN, ROK DO KRAJA JUNA
U opštini Rogatica ostao je da se otkupi 31 stan, a rok za privatizaciju državnih stanova produžen je do kraja juna. Načelnik opštinskog Od...
CVIJANOVIĆ: AKO U NEKIM GLAVAMA IMA PRIČE O RATU, ONDA SU TO SARAJEVSKE
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da situacija u BiH može eskalirati, ali samo u političkom smislu - da bude ...
ELEKTRODISTRIBUCIJA PALE: STANIŠIĆ UMJESTO MRDE
Nadzorni odbor "Elektrodistribucije Pale" na današnjoj sjednici razriješio je dužnosti direktora ovog preduzeća Ljubomira Mrdu, saznaje ATV.  ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
VUJIČIĆ: ZA PROJEKTE ZAPOŠLJAVANJA VEĆ OBEZBIJEĐENO 10 MILIONA KM
Petak, 28.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.