Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
LUKAČ: MUP SRPSKE NIJE OBAVIJEŠTEN O POVRATKU DEVET DŽIHADISTA U BiH
Srijeda, 09.10.2019. | Princip News
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske nije obaviješteno da postoji namjera da devet bivših pripadnika "Islamske države", koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana bude deportovano iz Sirije u BiH, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

"Mislim da je to pitanje za Ministarstvo bezbjednosti BiH i da oni moraju da se o tom pitanju izjasne, da znamo tačno o čemu je riječ", rekao je Srni Lukač u Beogradu, gdje učestvuje na konferenciji o nacionalnoj bezbjednosti Srbije.

On je podsjetio da je MUP Republike Srpske predlagao da se mora prvo utvrditi da li su to stvarno državljani BiH, jer je poznato da su mnoga lica otišla pod lažnim identitetima i da su tamo takođe pod lažnim identitetima.

"Da ne vraćamo u BiH nekoga ko nije stvarno državljanin BiH. Mislim da je te podatke neophodno utvrditi. Vidjećemo šta će Ministarstvo bezbjednosti BiH da preduzme po tom pitanju", rekao je Lukač.

On smatra da se ovom pitanju mora veoma ozbiljno pristupiti, da se ne može samo tako ad hok riješiti ta situacija i da se dovedu u BiH ljudi koji su osvjedočeni teroristi, jer su se nalazili i zarobljeni su upravo u borbama kao aktivni učesnici terorističkih organizacija.

"Sam njihov dolazak u BiH ne može da bude, a da nije pripremljeno mjesto za njihov smještaj koje mora da bude maksimalno obezbijeđeno, ali svakako i da budu procesuirani za sve što su radili kao pripadnici terorističkih organizacija u tim zemljama", rekao je Lukač.

On je dodao da je poznato da je mnogo više džihad-ratnika koji su iz BiH otišli u Siriju i Irak.

"Mnogi od njih su već zarobljeni i nalaze se u raznim kampovima u Siriji, uglavnom pod američkom kontrolom. Postoje tendencije da oni budu izručeni BiH", rekao je Lukač.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je Srni da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika "Islamske države" koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

Prema pisanju sarajevskog "Avaza", za šestoricom od njih raspisana je crvena Interpolova potjernica.

Među njima su Hamza Labidi, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, a nezvanično, trebalo bi da bude izručen i Armin Abdulah Čurt. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.