Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 24.02.2020.
MIROVIĆ: RUSOFOBSKA ELITA I NAROD KOJI SA LJUBAVLJU GLEDA U RUSIJU
Petak, 13.12.2019. | Princip News
 Srpski političar i pravnik Dejan Mirović održao je večeras u Andrićgradu predavanje pod nazivom "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godine", u kojem je pokušao da objasni da u Srbiji i Crnoj Gori i danas postoji rusofobska elita, prikrivena ili otvorena, i narod koji sa ljubavlju gleda na Rusiju.

"Tema predavanja je rusofobija. Ona je zasnovana na staroj misli Fjodora Mihajloviča Dostojevskog da srpski narod gleda na Rusiju kao na sunce, a da srpska elita gleda na zapad i na jednu ideologiju koja se sastoji u tome da optužuje Rusiju za sva zla svijeta", rekao je Mirović novinarima.

On je istakao da je u knjizi pokušao da objasni da i danas u Srbiji i Crnoj Gori ima rusofobska elita, prikrivena ili otvorena, u zavisnosti gdje se nalazi u vlasti ili u opoziciji, i jedan narod koji sa ljubavlju gleda na Rusiju i na činjenicu da Rusija pomaže oko Kosova i Metohije, oko Republike Srpske i oko svih drugih političkih, kulturnih i društvenih problema.

Prema njegovim riječima, često se dešava da se Rusija optužuje za ono što nije kriva.

"Sve izjave o podjeli Kosova i Metohije apsolutno nisu u saglasju sa ustavom i rezolucijom 1244, a i sa ruskom politikom", naveo je Mirović.

On je istakao da mu je izuzetna čast što mu je profesor Emir Kusturica ukazao priliku da održi ovo predavanje i da bude gost u Republici Srpskoj i u Andrićgradu u Andrićevom institutu.

Mirović je objavio više knjiga "Zapad ili Rusija", "Posledice EU integracija", "Argumenti protiv EU" i "Kosovo i Metohija – Palestina, sistem kriza".

Mirović je profesor na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.