Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 23.01.2019.
NAKON DVIJE EKSPLOZIJE ZELENAŠU IZGORJELA TOJOTA
Srijeda, 07.11.2018. | Princip News
Prvo se čuo jak zvuk automobila koji je negdje odjurio, a zatim i dvije eksplozije, nakon čega sam pogledala kroz prozor i vidjela kako vatra na parkingu guta vozilo, priča za "Nezavisne" mještanka banjalučke Ulice rakovačkih rudara, gdje je izgorjela tojota koju koristi Andrija Čivčić, osuđivan za zelenaštvo.

Ona dodaje da je potom nastala opšta pometnja, jer su stanari okolnih zgrada izašli na balkone, a neki od njih i na parking kako bi spasili svoja vozila.

"Jedan čovjek je utrčao u svoj auto, koji je bio parkiran nedaleko od onog što je gorio. Ne znam samo otkud mu hrabrost, ali je uspio da spasi svoje vozilo. Plamen iz tojote se dizao jako visoko", pojašnjava naša sagovornica.

Po njenim riječima, sve je počelo kada je, nekoliko minuta nakon ponoći između ponedjeljka i utorka, začula zvuk misterioznog vozila.

"Taj auto je baš brzo krenuo i otišao, kao da negdje bježi, to mi je, onako, ostalo u sjećanju. Nisam ga vidjela, naravno, ali jesam čula. Nije prošlo ni par minuta, a začula se eksplozija. Potom i druga", naglašava sagovornica "Nezavisnih".

Da li je jurnjava tog vozila povezana s požarom koji je progutao tojotu, tek će biti utvrđivano.

Inspektori su juče pažljivo, do najsitnijih detalja, uzimali tragove s automobila, na kojem se malo šta može iskoristiti. Zavirivali su i u tojotu, ali i oko nje, te fotografisali sve što bi im moglo pomoći pri istrazi.

"Na obližnjoj zgradi postoje kamere koje su, vrlo je moguće, nešto snimile, jer su okrenute baš prema mjestu gdje je tojota bila parkirana. Inspektori su se raspitivali za snimke s tih kamera", priča jedan mještanin.

Od Čivčića juče izjavu nismo uspjeli dobiti.  On je ranije pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, jer je bio dio kriminalne grupe koja je od Banjalučanke R.S. i njene porodice iznudila 75.000 maraka.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je tojota, koju je on koristio i koja je izgorjela, vlasništvo jedne žene, navodno njegove punice. Uzrok požara, tokom kojeg je oštećeno još jedno vozilo, još se utvrđuje.

"Pripadnicima Policijske uprave Banjaluka u utorak oko 0.20 prijavljeno je da je na parkingu u Ulici rakovačkih rudara došlo do požara na tojoti, te da je usljed toga oštećen i sitroen. Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice grada Banjaluka, a u toku je preduzimanje potrebnih istražnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja uzroka požara", saopšteno je iz banjalučke policije.
/NEZAVISNE NOVINE/ 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NAKNADAMA GRADE VODOVOD I KANALIZACIJU U ROGATICI
Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina...
GIGANT JUGOSLOVENSKE INDUSTRIJE NAPUŠTA PROIZVODNJU TEŠKE OPREME, SLIJEDE OTKAZI
 Kompanija Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme. ...
KOŠARKAŠI MLADOSTI OSVOJILI KUP SRPSKE
Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvojili su večeras na domaćem terenu Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom Leotara iz Trebinja. Ek...
VUČIĆ NAKON SASTANKA S MERKELOVOM: IMAMO RAZLIČITE POGLEDE NA KOSOVO
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo posjeti Berlin, prenio je novinarima srpski predsje...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
U ROGATICI PROŠLE GODINE ROĐENA 101 BEBA
Utorak, 22.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.