Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 14.11.2019.
OŠ "VUK KARADŽIĆ" IZ VIŠEGRADA I ZVEČANA POTPISALE POVELJU O BRATIMLJENJU
Petak, 08.11.2019. | Princip News

Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Zvečana i istoimena škola iz Višegrada, potpisale su Povelju o bratimljenju škola na inicijativu Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Republike Srpske, a povodom školske slave i 70 godina rada škole.

Predstavnici OŠ “Vuk Karadžić” iz Višegrada dočekani su tradicionalno uz pogaču i so.

“Čestitam bratimljenje i produbljavanje veza koje će svakako mnogo značiti srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Želimo vam da ostanete ovde i da čuvate srpski duh koji traje i koji je sigurno najjači. Ovo samo pokazuje kolika je volja, snaga i želja nas iz Republike Srpske da budemo ovde uz vas u najtežim danima ovde na KiM. Verujem da će ovo potpisivanje Povelje pomoći i promovisati da se i druge opštine pobratime kao što su mnoge do sad i učinile. Mi smo stalno uz vas i mi vas razumemo i znamo” rekao je predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov dodaje da će Odbor pomagati srpski narod na KiM, a da iduće godine očekuju i deveti projekat „Spojimo decu sa KiM i Republike Srpske“ bude realizovan.

“Danas smo posebno srećni i ponosni zato što slavimo 70 godina našeg postojanja i uspešnog rada. Za nas je ovo poseban dan jer danas potpisujemo Povelju o bratimljenju. Znala sam, kada su naša deca otišla u Višegrad, da će to biti tek početak druženja Opštine Zvečan i Opštine Višegrad, odnosno između Kosova i Metohije i Republike Srpske. Danas sa verom u Boga, nadom za bolje sutra, mi u stvari spajamo srca jednog istog naroda. Ono što ćemo ostaviti našim pokolenjima je da će oni nastaviti i ići našim stopama“ kazala je direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Slađana Fićović.

OŠ „Vuk Karadžić“ je po rečima direktorke iznedrila izuzetno veliki broj naučnika, sportista, književnika i doktora, a Ljubinki Radunović koja je takođe bila đak ovde škole, uručena je Povelja u znaku zahvalnosti.

“Ovo je veliki korak dalje saradnje i prijateljstva opština i škola. Nama je čast što smo danas ovde sa vama i prenosimo vam pozdrave od svih zaposlenih u OŠ „Vuk Karadžić“ u Višegradu kao i od direktora škole koji sticajem okolnosti danas nije mogao da bude prisutan. Žao nam je što nismo došli u većem broju ali nadamo se boljim vremenima i boljim uslovima. Emocije su proradile jer smo prvi put na ovim prostorima i nadamo se da ćemo uskoro doći u većem broju, kao i vi kod nas” kazali su predstavnici škole iz Višegrada.

OŠ „Vuk Karadžić“ iz Višegrada je simoblično uručila sliku „Ivo Andrić – Na Drini ćuprija“ istoimenoj školi iz Zvečana.


/OPŠTINAVIŠEGRAD.COM/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
METEOR OD 100 KILOGRAMA PROBIO ZVUČNI ZID IZNAD AMERIKE (VIDEO)
Kameni meteor veličine košarkaške lopte projurio je brzinom od 53.910 kilometara na čas iznad američke države Misuri i tom prilikom je probio...
MEKTIĆ IZ KATARA POZIVA NA JAVNO UNIŠTENJE BORAČKIH KNJIŽICA
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji boravi u posjeti Kataru, pozvao je borce Vojske Republike Srpsk...
DODIK VEČERAS U ISTOČNOM SARAJEVU O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI
 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće večeras sa najistaknutijim predstavnicima društvenog, poslovnog i političkog živo...
SUTRA DECENIJA OD UPOKOJENJA NJEGOVE SVETOSTI PATRIJARHA PAVLA
Sutra se navršava deset godina od upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, koji je bio omiljen među narodom zbog svoje skromnosti i ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
"INFOSRPSKA": ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ PROTIV VOLJE NARODA SRPSKE
Srijeda, 13.11.2019.
BIH
SIPA U BANJALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU UHAPSILA I SVOJE KOLEGE
Srijeda, 13.11.2019.