Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
OTVARAJU SE TRŽNI CENTRI U REPUBLICI SRPSKOJ, KAFIĆI OSTAJU ZATVORENI
Petak, 02.04.2021. | Princip News

Rad trgovačkih centara i svih privrednih subjekata unutar njih je dozvoljen uz poštovanje epidemioloških mjera, rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, nakon sjednice Republičkog štaba.

Tržni centri se obavezuju da odrede jedno ili više lica za sprovođenje epidemioloških mjera, a sa posebnom pažnjom na broj osoba u objektu.

Dozvoljavaju se i treninzi na bazenima profesionalnim sportistima i organizacijama.

Što se tiče ugostitelja, oni ostaju zatvoreni, a dozvoljena im je dostava i šalterska prodaja, rekla je ministarka nakon sjednice Republičkog štaba.

"Kada je u pitanju rad ugostiteljskih objekata, mjere i dalje ostaju iste, dozvoljena je dostava hrane i pića, te šalterska prodaja", navela je Gašićeva.

Mjere su na snazi do 12. aprila, ali biće svakodnevno razmatrane.

"Sve što se donosi mora da se izvaže vrlo dobro. Svi se trudimo da uradimo ono što je najbolje za građane Republike Srpske", rekla je Gašićeva.

Ministarka Gašić je rekla da će za zaposlene u ugostiteljskim objektima biti nadoknađena polovina minimalne plate i porezi i doprinosi.

Ona je takođe navela da će jedna od prvih mjera ublažavanja biti odvijanje nastavnog procesa u školama za učenike od prvog do petog razreda, kao i da će razgovarati o radu bašti ugostiteljskih objekata na otvorenom, kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, istakao je da su danas na sjednici definisali način rada domova zdravlja. Dodao je da dio zdravstvenih radnika iz domova zdravlja preusmjeravaju na liječenje oboljelih. On je istakao da to usporava proces vakcinacije.

Kada je u pitanju stanje u bolnicama u Srpskoj, Šeranić je istakao da je najteža situacija u Banjaluci i u Trebinju što se tiče broja pacijenata.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je da i dalje imamo pogoršanje epidemiološke sitiacije.

"U martu smo imali preko 10.000 oboljelih , što je 19,8 % na ukupan broj oboljelih. I dalje postoji tendencija rasta broja hospitalizovanih", rekao je Zeljković.


/NEZAVISNE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.