Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 05.07.2020.
PREMA PROCJENAMA EUFOR-a, NA SKUPU OKO 7.000 LJUDI
Subota, 06.10.2018. | Princip News
 Dron EUFOR-a nalazi se iznad Trga Krajine u Banjaluci gdje treba da počne skup grupe "Pravda za Davida", saznaje Srna.
Prema procjeni EUFOR-a, na Trgu Krajine trenutno je oko 7.000 pristalica grupe "Pravda za Davida". 

Prema procjenama policije, na Trgu Krajine je oko 5.500 ljudi. 

Početak skupa bio je najavljen za 18.00 časova, ali on još nije zvanično počeo, iako se članovi grupe "Pravda za Davida" obraćaju okupljenima. 

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića, rekao je da neće ni početi dok, kako kaže, ne dođu svi koji su krenuli na ovo okupljanje. 

Prethodno je nekoliko desetina pristalica ove grupe, predvođenih Davorom Dragičevićem i kandidatom PDP-a za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Adamom Šukalo, blokiralo saobraćaj u nekoliko ulica u gradu, a neki od njih su zaustavljali učesnike u saobraćaju i udarali u automobile. 

Ogorčeni učesnici u saobraćaju i vlasnici automobila rekli su da je očigledna namjera pojedinih pristalica grupe "Pravda za Davida" da isprovociraju incident u Banjaluci. 

Nestanak Davida Dragičevića iz Banjaluke prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas. 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt. 

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo. 

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem "Fejsbuk" grupe pod nazivom "Pravda za Davida", koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja slučaja smrti Davida Dragičevića.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DEJAN SAVIĆ SE OPORAVIO OD VIRUSA KORONA
Legendarni srpski vaterpolista i najuspješniji selektor Dejan Savić više nije pozitivan na virus korona. Savić je dvije nedjelje bio u izola...
GRČKA: MOGUĆE ZATVARANJE GRANICE ZA TURISTE IZ SRBIJE
Ministarstvo spoljnih poslova Grčke nije moglo da potvrdi da će od sutra biti zatvorena granica za turiste iz Srbije, ali nije ni isključilo tak...
SAVČIĆ: ODGOVORNI ZA ZLOČINE MORAJU BITI PROCESUIRANI
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas u Bratuncu da mora biti procesuiran svako ko je odgovoran za i...
VIŠKOVIĆ: MONSTRUOZNO I SVIREPO UBIJANJE DJECE U PODRINJU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Bratuncu da je srpski narod na području Podrinja u proteklom Odbrambeno-o...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ZAVRŠEN FUDBALSKI TEREN NA TVRDIMIĆIMA (FOTO)
Subota, 04.07.2020.
Republika Srpska
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.