Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 07.12.2019.
RAJČEVIĆ NAJAVIO DA ĆE ISKORISTITI PRAVO ZAŠTITE OD KLEVETE
Subota, 16.11.2019. | Princip News
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je da će iskoristiti pravo zaštite od klevete nakon nedavno iznesenih tvrdnji narodnog poslanika Draška Stanivukovića kome će, kako je najavio, pružiti mogućnost da demantuje samog sebe i javno se izvini.

Rajčević je naveo da je Stanivuković dao sebi za prvo da u skladu sa, kako je rekao, opštepoznatom stručnošću, komentariše i kvalifikuje projekat "e-Beba", pri tome kriminalizujući Vladu i ministarstvo, njega kao resornog ministra, implementatora odabranog u skladu sa zakonom i predviđenim javnim postupkom, pa i treća lica koja ni na koji način nisu u tome učestvovala.

"Prema već viđenoj matrici, u izbacivanju smeća u javni prostor poslužio se fotokopijom `ponude` kojoj se smije svako ko je ikada bio u dodiru sa informaciono-komunikacionim tehnologijama ili ozbiljnijim poslovnim angažmanom u ovom sektoru, poređenjem neuporedivog, sve potkrepljujući lažima koje će imati priliku pretvoriti u istinu pred nadležnim sudom", istakao je Rajčević, reagujući na Stanivukovićeve tvrdnje koje je iznio na BN televiziji.

On je dodao da će Stanivuković prethodno morati da se naoruža argumentima koje mu, kaže Rajčević, "ne mogu obezbjediti ni tatin novac, ni marketinške agencije, ni instant fabrike znanja".

"Zaštita od klevete je zakonom garantovano pravo svakom pravnom i fizičkom licu u Republici Srpskoj koje ću kao odgovoran čovjek iskoristiti", najavio je Rajčević i dodao da će u skladu sa zakonskim odredbama, putem pravnog zastupnika, pružiti mogućnost Stanivukoviću da demantuje samog sebe i javno se izvini.

Rajčević je istakao da će Stanivuković, ukoliko propusti da to učini, imati obavezu da ostane dosljedan u svojim tvrdnjama koje, ukoliko se ispostave lažnim, za sobom povlače i kompenzaciju u visini odštetnog zahtjeva.

"Novac dobijen od Stanivukovića planiram donirati našim javnim univerzitetima u cilju istraživanja fenomena `lažnih vijesti` i njihovom uticaju na izbornu volju glasača", naveo je Rajčević.

Rajčević je za Stanivukovića rekao da je "personifikacija kvazipolitičara i ocvali omladinac", te da se nikada do sada naše društvo nije suočavalo sa "političkom naplavinom koja se temelji na izostanku bilo kakve suštine, vizije, bazičnog znanja neophodnog za javni nastup i ideološkoj ispraznosti".

Prema njegovim tvrdnjama, protagonisti "tog estradnog, kvazipolitičkog pravca" ideje zamjenjuju kamerama mobilnih telefona, argumentovan dijalog anonimnim komentarima po portalima i društvenim mrežama, a plan i program olako obećanim napretkom.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SAHRANJENI STRADALI UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE IZ GRADIŠKE
Učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz Gradiške Davor Mijatović i Miloš Švraka, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 4. decembra, ...
KANTON SARAJEVO: ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA IZDATO UPOZORENJE
Vlada Kantona Sarajevo izdala je danas upozorenje zbog dodatnog pogoršanja zagađenosti vazduha. Takozvana epizoda "upozorenje" proglašena je ...
ČUBRILOVIĆ: STABILNE POLITIČKE PRILIKE VAŽNE ZBOG INVESTITORA
Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dovesti do stab...
IVANINI VRŠNJACI POŽELJELI MALOJ LAVICI DA OZDRAVI
Roditelji i njihovi mališani iz Istočnog Sarajeva danas su se emotivno oprostili od trogodišnje teško oboljele Ivane Bjelogrlić, koja sutra pu...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SARADNJA BOLNICE "SRBIJA" I KC VOJVODINA
Petak, 06.12.2019.
Republika Srpska
PREMINUO MILKO ČOLAKOVIĆ
Petak, 06.12.2019.
BIH
ISTOČNA ALTERNATIVA: VISOKI PREDSTAVNIK U BIH ZREO ZA OTPREMNINU
Četvrtak, 05.12.2019.