Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
U VIŠEGRADU OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE
Petak, 08.11.2019. | Princip News
Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je danas krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdan, a osim slavskog obreda, služeni su liturgija i parastos za poginule borce u Hramu Presvete Bogorodice, te položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima položili su predstavnici opštine Višegrad, opštinske Boračke organizacije, delegacije vojnih starješina Sjenice, Zubinog Potoka i Smedereva.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić čestitao je svim borcima krsnu slavu Mitrovdan.

"U crkvi smo danas pročitali 354 imena i prezimena onih koji su dali svoje živote za Republike Srpsku. To je čitav jedan mali grad. Naša obaveza prema njima je vječna", istakao je Savić i dodao da će Boračka organizacija pomagati ove kategorije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo veoma značajan datum za sve Srbe jer se prisjećaju svih onih koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.

"Naša obaveza je da se svaki dan prisjetimo boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca", istakao je Đurević i čestitao Mitrovdan.

Obilježavanju Mitrovdana u Višegradu prisustvovali su i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović, direktor preduzeća "Hidroelektrane na Drini" Nedeljko Perišić, kao i odbornici Skupštine opštine Višegrad. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ČUVAJTE ZDRAVLJE I DOK VJEŽBATE
Kroz brojna istraživanja otkriveno je kako se mnoge bakterije i virusi donose kući iz teretane, te zbog toga mnogi izbjegavaju odlaske na trening...
U ROGATICI ZA OTKUP OSTAO JOŠ 31 STAN, ROK DO KRAJA JUNA
U opštini Rogatica ostao je da se otkupi 31 stan, a rok za privatizaciju državnih stanova produžen je do kraja juna. Načelnik opštinskog Od...
CVIJANOVIĆ: AKO U NEKIM GLAVAMA IMA PRIČE O RATU, ONDA SU TO SARAJEVSKE
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da situacija u BiH može eskalirati, ali samo u političkom smislu - da bude ...
ELEKTRODISTRIBUCIJA PALE: STANIŠIĆ UMJESTO MRDE
Nadzorni odbor "Elektrodistribucije Pale" na današnjoj sjednici razriješio je dužnosti direktora ovog preduzeća Ljubomira Mrdu, saznaje ATV.  ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
VUJIČIĆ: ZA PROJEKTE ZAPOŠLJAVANJA VEĆ OBEZBIJEĐENO 10 MILIONA KM
Petak, 28.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.