Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 14.11.2019.
U VIŠEGRADU OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE
Petak, 08.11.2019. | Princip News
Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je danas krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdan, a osim slavskog obreda, služeni su liturgija i parastos za poginule borce u Hramu Presvete Bogorodice, te položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima položili su predstavnici opštine Višegrad, opštinske Boračke organizacije, delegacije vojnih starješina Sjenice, Zubinog Potoka i Smedereva.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić čestitao je svim borcima krsnu slavu Mitrovdan.

"U crkvi smo danas pročitali 354 imena i prezimena onih koji su dali svoje živote za Republike Srpsku. To je čitav jedan mali grad. Naša obaveza prema njima je vječna", istakao je Savić i dodao da će Boračka organizacija pomagati ove kategorije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo veoma značajan datum za sve Srbe jer se prisjećaju svih onih koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.

"Naša obaveza je da se svaki dan prisjetimo boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca", istakao je Đurević i čestitao Mitrovdan.

Obilježavanju Mitrovdana u Višegradu prisustvovali su i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pero Petrović, direktor preduzeća "Hidroelektrane na Drini" Nedeljko Perišić, kao i odbornici Skupštine opštine Višegrad. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
METEOR OD 100 KILOGRAMA PROBIO ZVUČNI ZID IZNAD AMERIKE (VIDEO)
Kameni meteor veličine košarkaške lopte projurio je brzinom od 53.910 kilometara na čas iznad američke države Misuri i tom prilikom je probio...
MEKTIĆ IZ KATARA POZIVA NA JAVNO UNIŠTENJE BORAČKIH KNJIŽICA
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji boravi u posjeti Kataru, pozvao je borce Vojske Republike Srpsk...
DODIK VEČERAS U ISTOČNOM SARAJEVU O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI
 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće večeras sa najistaknutijim predstavnicima društvenog, poslovnog i političkog živo...
SUTRA DECENIJA OD UPOKOJENJA NJEGOVE SVETOSTI PATRIJARHA PAVLA
Sutra se navršava deset godina od upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, koji je bio omiljen među narodom zbog svoje skromnosti i ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
"INFOSRPSKA": ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ PROTIV VOLJE NARODA SRPSKE
Srijeda, 13.11.2019.
BIH
SIPA U BANJALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU UHAPSILA I SVOJE KOLEGE
Srijeda, 13.11.2019.