Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
U VIŠEGRADU ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA REPUBLIKE
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Dan Republike Srpske - 9. januar obilježen je danas u Višegradu polaganjem cvijeća na centralni spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te svečanom akademijom u Domu kulture.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je obilježavanje Dana Republike od izuzetnog značaja za sve građane i borce, koji se slaveći ovaj dan osjećaju časno i ponosno. 

"Današnji dan značajan je jer se prisjećamo svih koji su dali živote za Republiku Srpsku i onih koji su izborili status Srpske i njenu poziciju u svijetu. Republika Srpska i njeni građani ne smiju dozvoliti da budu zaboravljeni oni koji su hrabrošću, vjerom u sebe i ljubavlju prema otadžbini uspjeli da pobijede neprijatelja, nesebično žrtvujući svoje živote", istakao je Đurević. 

On je naglasio da se obilježavanjem Dana Republike iskazuje ljubav prema Srpskoj, poštovanje prema njenim stvaraocima i braniocima, a posebno prema poginulim borcima i njihovim porodicama, te civilima i ratnim vojnim invalidima. 

Direktor Republičkog Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zahvalio je Đureviću i njegovim saradnicima koji su prihvatili prijedlog ovog zavoda da budu suorganizatori današnje svečanosti. 

"Ovom svečanom akademijom želimo poručiti da bez obzira na sve pritiske i odluke onih koji žele da nas spriječe u proslavi Dana Republike, da je za sve nas u Republici Srpskoj, Dan Republike onog dana kada je i stvorena - 9. januara. Radeći na ovakav način, mi koji smo bili svjedoci stvaranja i izgradnje Republike Srpske od 9. januara 1992. godine treba da ljubav prema Srpskoj prenosimo na učenike u našim školama koji su garant da će ona biti stabilna i trajna kategorija", naveo je Damjanović. 

Damjanović je poručio da u školama svakog dana treba pričati o Republici Srpskoj i slaviti slobodu kako bi Srpska išla u bolju budućnost - ponosna i vječna. 

"Republiku Srpsku ćemo najbolje čuvati tako da svako na svome radnom mjestu časno i pošteno radi u interesu Republike Srpske, da u svakoj prilici afirmišemo vrijednosti Srpske, cijenimo žrtvu onih koji su u njenu odbranu ugradili svoj život, te trud svih koji su svojim radom i ponašanjem doprinijeli njenom stvaranju i očuvanju od 9. januara 1992. do danas", istakao je Damjanović. 

U okviru obilježavanja Dana Republike u Gradskoj galeriji u Višegradu otvorena je izložba likovnih radova nagrađenih i pohvaljenih đaka. 

Dobitnik druge nagrade u kategoriji likovnih radova Nastasija Puhalo rekla je da je ponosna što se njen rad nalazi među nagrađenim. 

"Svojim radom željela sam da svima pošaljem istu poruku - poruku ljubavi, vjere i nade. Moj rad se sastoji od pet dijelova, a to su ćuprija koja predstavlja istrajnost i izdržljivost, čovjek sa guslama koji znači nasljeđe, Hercegovačka Gračanica koja predstavlja vjeru, vojnik označava hrabrost i našu Republiku, a u sredini svega toga je drvo koje znači život", navela je ona.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NA PALAMA U PROŠLOJ GODINI 13 ZAHTJEVA ZA USVAJANJE DJETETA
U Centru za socijalni rad Pale u toku 2018. godine evidentirano je 13 zahtjeva za usvajanje djeteta, rekla je Srni direktor Centra Jelana Orašanin...
FANTASTIČNI NADAL LAKO U PETO FINALE U MELBURNU
Rafael Nadal je odigrao fantastično polufinale na Australijan openu i ubjedljivo savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovim je bilo 6:2, 6:...
ERDOAN: BRATE MADURO, TURSKA JE UZ TEBE
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku. ...
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
VIŠEGRAĐANIN PREVAROM NA "FEJSBUKU" OŠTEĆEN ZA 1.200 KM
Četvrtak, 24.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.