Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
VIŠEGRAD: OPŠTINSKA UPRAVA KORISTI EVROPSKE STANDARDE U RADU
Četvrtak, 21.03.2019. | Princip News
Predstavnici međunarodne organizacije "Bureu veritas" provjerili su danas dokumentaciju i sve aktivnosti na primjeni međunarodnog standarda i kriterijuma u radu lokalne uprave, kojim je utvrđeno da opština koristi evropske standarde u svom radu usklađene sa domaćom zakonskom regulativom.

Predstavnik ove organizacije Halil Gutošić rekao je da je u opštini sproveden resertifikacioni eksterni kontrolni audit ISO 9001:2015. 

Gutošić je obišao sve službe opštine Višegrad kako bi utvrdio da li je sistem usklađen sa zahtjevima najnovijeg međunarodnog standarda, a nakon toga održao sastanak sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem i načelnicima opštinskih odjeljenja. 

Gutošić je rekao da je ova organizacija prisutna u opštini Višegrad osam godina i da su primjetna značajna poboljšanja u mnogim segmentima u odnosu na prethodni period. 

"To je naročito primjetno u oblastima arhiviranja dokumentacije i upravljanju dokumentima. Naravno, još postoje mogućnosti za poboljšanje, jer nijedan sistem nikad neće biti savršen, ali me ohrabruje što ljudi sa kojima sarađujem traže rješenja i ne prave probleme. Tamo gdje eventualno nastane problem, primjetna je želja i volja za rješavanje istog", istakao je Gutošić. 

On je čestitao opštini Višegrad na saradnji, izrazivši očekivanja da će svaki naredni sastanak biti bolji, da će se eventualni problemi rješavati i da će procesi imati tendenciju stalnog rasta i uspona.

Načelnik odjeljenja za finansije u opštini Višegrad Njegoš Tanasković rekao je da su mnogi procesi u ovoj opštini uspostavljeni, da se primjenjuju i da su usklađeni sa pozitivnim zakonskim propisima. 

"Jedan dio procesa se i dalje mora riješavati i poboljšavati u skladu sa zakonskim procedurama kako bi usluge prema stanovnicima opštine Višegrad bile kvalitetne, efikasne i ekonomične“, naglasio je Tanasković. 

On je dodao da će u narednom periodu u opštini Višegrad na sve liste procesa koje su definisane biti izvršena revizija u skladu sa zakonom kako bi se na brži i efikasniji način približile usluge građanima Višegrada.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PUTIN: MOSKVA ĆE PRUŽITI PODRŠKU BEOGRADU PO PITANJU KOSMETA
 Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Peking da Moskva pažljivo prati situaciju u vezi sa Kosmetom i da će pružiti podršku Srb...
DODIK U VATIKANU: SAČUVATI MIR, STABILNOST I SARADNJU SVIH VJERSKIH ZAJEDNICA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je kao veoma važan današnji sastanak sa papom Franjom u Vatkanu na kojem su se saglas...
SIGMUND FROJD: SREĆEMO SAMO ONE KOJI VEĆ POSTOJE U NAŠOJ PODSVIJESTI
26 Frojdovih teza:   1. Što je besprekorniji čovjek spolja, tim više demona ima unutra ... 2. Ne biramo slučajno jedn...
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.