Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 23.05.2019.
VIŠEGRAD: POVEZATI POLJOPRIVREDU I TURIZAM
Srijeda, 14.11.2018. | Princip News
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da je Višegrad u prethodnih nekoliko godina postao lider u regionu kada je riječ o turizmu i da teži da postane opština sa najvećim i najboljim ulaganjima u turizam, poljoprivredu i ostale grane privrede.
"Turizam i poljoprivreda na teritoriji opštine Višegrad imaju toliko mogućnosti i kapaciteta da je nemoguće u ovako kratkom roku iskoristiti sve te potencijale. Zahvaljujući izgradnji Andrićgrada, turizam je postao jedna od vodećih privrednih grana u opštini Višegrad", rekao je Đurević. 

On je, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima civilnog, javnog i privatnog sektora iz pograničnih opština u regionu "Drina-Tara" koji je održan u Višegradu, istakao da ovu opštinu godišnje posjeti više od 250.000 turista i izrazio nadu da će proširenjem turističke ponude taj broj biti povećan. 

"Nastojimo da otvaranjem novih sadržaja i podrškom privatnicima koji svakodnevno donose svoje ideje i uz našu pomoć uvećamo turističke ponude. Vjerujem da ćemo uz pomoć svih dobronamjernih ljudi uraditi mnogo toga dobrog u narednom periodu", rekao je Đurević. 

Prema njegovim riječima, seoski turizam svojom ponudom zdrave hrane i čiste prirode ima budućnost, a opština Višegrad će nastojati da kroz razne podsticaje za poljoprivredu zadrži ljude koji su ostali na selu. 

Predstavnik organizacije "SVG" Predrag Marković rekao je da je cilj ove organizacije da poljoprivrednici bolje plasiraju svoje proizvode, a to je moguće kroz promociju, bilo da je riječ o manifestacijama, turističkim objektima ili prodavanjem proizvoda na kućnom pragu. 

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović ističe da je ova organizacija aplicirala za manifestaciju "Zlatne ruke Podrinja" koja ima regionalni karakter. 

"Manifestacija `Zlatne ruke podrinja` je osmišljena s ciljem da razvija tradicionalne zanate i proizvodnju hrane i prerađevine od hrane, a posebno ljekovitog bilja, meda i svega onoga što želimo da brendiramo i što je specifično za ovo područje", rekla je Todorovićeva.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
STIŽE NOVI "TERMINATOR", POGLEDAJTE PRVI TREJLER (VIDEO)
"Terminator: Mračna sudbina" naći će se u bioskopima od 31. oktobra. Džejms Kameron, Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo su na okupu...
KOJI SU NAJBOLJI MOTORI NA SVIJETU?
Četvrtu godinu u nizu Ferrari je osvojio nagradu za najbolji motor godine. Opet je konkurenciju "pomeo" 3,9-litarski tvin-turbo V8, koji se ugr...
VOJNA AKADEMIJA U BEOGRADU- ŠANSA ZA ODABRANE
Vojna akademija u Beogradu koja postoji 170 godina jedna je od vodećih vojnih visokoškolskih ustanova u svijetu. Upravo zbog visokih standarda...
NIKOLA JOKIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI NBA LIGE!
Srpski košarkaš Nikola Jokić našao se u najboljoj petorci NBA lige, a prema onome što je pružao tokom ove sezone sasvim zasluženo je u odabr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
OSMIJESI NA LICIMA, NADA U OČIMA: MATURANTI UKRASILI ULICE ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Četvrtak, 23.05.2019.
Republika Srpska
POVEĆANJE PLATA ILI OBUSTAVA RADA U BOLNICAMA ŠIROM SRPSKE
Srijeda, 22.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.