Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 18.02.2019.
VIŠEGRAD: POVEZATI POLJOPRIVREDU I TURIZAM
Srijeda, 14.11.2018. | Princip News
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da je Višegrad u prethodnih nekoliko godina postao lider u regionu kada je riječ o turizmu i da teži da postane opština sa najvećim i najboljim ulaganjima u turizam, poljoprivredu i ostale grane privrede.
"Turizam i poljoprivreda na teritoriji opštine Višegrad imaju toliko mogućnosti i kapaciteta da je nemoguće u ovako kratkom roku iskoristiti sve te potencijale. Zahvaljujući izgradnji Andrićgrada, turizam je postao jedna od vodećih privrednih grana u opštini Višegrad", rekao je Đurević. 

On je, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima civilnog, javnog i privatnog sektora iz pograničnih opština u regionu "Drina-Tara" koji je održan u Višegradu, istakao da ovu opštinu godišnje posjeti više od 250.000 turista i izrazio nadu da će proširenjem turističke ponude taj broj biti povećan. 

"Nastojimo da otvaranjem novih sadržaja i podrškom privatnicima koji svakodnevno donose svoje ideje i uz našu pomoć uvećamo turističke ponude. Vjerujem da ćemo uz pomoć svih dobronamjernih ljudi uraditi mnogo toga dobrog u narednom periodu", rekao je Đurević. 

Prema njegovim riječima, seoski turizam svojom ponudom zdrave hrane i čiste prirode ima budućnost, a opština Višegrad će nastojati da kroz razne podsticaje za poljoprivredu zadrži ljude koji su ostali na selu. 

Predstavnik organizacije "SVG" Predrag Marković rekao je da je cilj ove organizacije da poljoprivrednici bolje plasiraju svoje proizvode, a to je moguće kroz promociju, bilo da je riječ o manifestacijama, turističkim objektima ili prodavanjem proizvoda na kućnom pragu. 

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović ističe da je ova organizacija aplicirala za manifestaciju "Zlatne ruke Podrinja" koja ima regionalni karakter. 

"Manifestacija `Zlatne ruke podrinja` je osmišljena s ciljem da razvija tradicionalne zanate i proizvodnju hrane i prerađevine od hrane, a posebno ljekovitog bilja, meda i svega onoga što želimo da brendiramo i što je specifično za ovo područje", rekla je Todorovićeva.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA KOKAINA I ORUŽJA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo lišili su slobode lice čiji su inicijali N.E. /42/ iz Istočne Ilidže kod kojeg je pronađeno i o...
"COCA-COLA" KUPUJE "BAMBI" ZA 260 MILIONA EVRA
 "Coca-Cola" započela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners" u vrijednosti od 260 mili...
KONAČNI RAZULTATI IZBORA ZA 10 DANA: ČEKAJU SE GLASOVI KOJI DOLAZE POŠTOM
Rok za prijem glasačkih listića birača koji su na prijevremenim izborima glasali putem pošte ističe u petak saopšteno je iz Centralne izborne...
PAŠALIĆ: ISPOŠTOVAĆEMO UGOVORE SA DRVOPRERAĐIVAČIMA
 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić tvrdi da će ove godine biti ispoštovani ugovori sa drvoprera...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
I.N.SARAJEVO: IZDATA 242 PREKRŠAJNA NALOGA ZA NEPROPISNO PARKIRANJE
Nedelja, 17.02.2019.
Republika Srpska
SLAVLJE U STRANAČKIM ŠTABOVIMA: ĆURIĆ NOVI GRADONAČELNIK TREBINJA, JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU
Nedelja, 17.02.2019.
BIH
NAKON UBISTVA POLICAJACA, AUTO MAFIJA U KANTONU SARAJEVO "POVUKLA RUČNU"
Nedelja, 17.02.2019.