Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 15.10.2019.
VIŠEGRAD: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA OD DESET MILIONA KM
Četvrtak, 11.07.2019. | Princip News
 Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su Nacrt rebalansa budžeta opštine Višegrad za 2019. godinu u iznosu od deset miliona KM i Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine Višegrad od oko dva miliona KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je odluka o kreditnom zaduženju donesena radi dugova koji su nastali u prošlosti, kao i radi planiranih kapitalnih ulaganja. 

"Morali smo da pronađemo sredstva za ranije dugove u iznosu od 808.000 KM i pokrijemo ih, a oko 700.000 KM od tog duga datira iz 2016. godine i ranije. Dio sredstava ćemo utrošiti u određene kapitalne projekte kao što su izgradnja novih dječijih igrališta, javna rasvjeta, sanacija glavne i sporednih ulica, te mnogi drugi projekti", naglasio je Đurević. 

On je napomenuo da je za Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju potrebno dobiti odobrenje Ministarstva finansija Republike Srpske. 

Šef kluba odbornika SNSD-a u višegradskoj skupštini opštine Darko Andrić istakao je da će većina sredstava od kreditnog zaduženja ostati u opštini Višegrad i da će se njime izmiriti obaveze prema radnicima opštine i opštinskih preduzeća. 

"Sa sanaciju glavne i sporednih ulica biće potrebno izdvojiti oko 200.000 KM, za estetsko uređenje fasada biće izdvojeno oko 100.000 KM, a na ovim projektima radiće radnici iz opštine Višegrad", naveo je Andrić. 

On smatra da će se kreditnim zaduženjem sustići preuzeta dugovanja od ranije, te stvoriti uslovi za ostanak ljudi na prostoru opštine Višegrad. 

Andrić je naveo da je na skupštinskom zasjedanju donesena nova odluka o davanju poslovnog prostora nekadašnje robne kuće preduzeću "Koton-teks", kao i odluke o davanju opštinskih poslovnih prostora na korišćenje za oko 10 udruženja iz opštine Višegrad. 

On je naglasio da opština Višegrad posebno vodi računa o mladima kroz stimulisanje nataliteta, poboljšanjem uslova u obdaništu, izgradnjom dječijih igrališta, renoviranjem škola, ulaganjem u obrazovanje, sportske i kulturne aktivnosti, kao i stipendiranjem studenata i stvaranjem mogućnosti za odrađivanje pripravničkog staža i kasnijeg zaposlenja.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RADOMIRU PURKOVIĆU IZ ROGATICE POTREBNO 65.000 EVRA ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA
U Rogatici će večeras biti održano donatorsko veče kako bi se prikupio novac za liječenje Radomira Purkovića iz Rogatice kojem je neophodno 6...
MAJDOV: SRPSKA JE MOJA OTADŽBINA, IZ NJE SAM POSTAO ŠAMPION SVIJETA
 Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov u spotu koji će se prikazivati u sklopu kampanje "Volim Srpsku" istakao je da voli Srpsku jer ona voli ...
BOLNICA "SRBIJA": DOGOVORENA SARADNJA SA HIRURGOM PROF. DR VLADOM CVIJANOVIĆEM
Rukovodstvo Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu danas je dogovorilo saradnju sa eminentnim stručnjakom, pukovnikom prof. dr Vladom Cvijanovi...
VIŠEGRAD: MILAN JAKŠIĆ NOVI VRŠILAC DUŽNOSTI NAČELNIKA ODJELJENJA ZA FINANSIJE
Odbornici Skupštine opštine Višegrad imenovali su danas Milana Jakšića za novog vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finans...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: OTKRITI JAVNOSTI SAZNANJA O SLUČAJU PRIJETEĆIH SMS PORUKA
Nedelja, 13.10.2019.
Republika Srpska
IZVLAČENJE DOBITNIKA ČETVRTOG STANA U IGRI "10RAČUNA IZBROJI, STAN OSVOJI" (RTRS, 20.15)
Nedelja, 13.10.2019.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ BIRA SDA I ŽELI DA OSTANE ŠTO DUŽE NA VLASTI
Ponedeljak, 14.10.2019.