Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
VIŠEGRAD: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA OD DESET MILIONA KM
Četvrtak, 11.07.2019. | Princip News
 Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su Nacrt rebalansa budžeta opštine Višegrad za 2019. godinu u iznosu od deset miliona KM i Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine Višegrad od oko dva miliona KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je odluka o kreditnom zaduženju donesena radi dugova koji su nastali u prošlosti, kao i radi planiranih kapitalnih ulaganja. 

"Morali smo da pronađemo sredstva za ranije dugove u iznosu od 808.000 KM i pokrijemo ih, a oko 700.000 KM od tog duga datira iz 2016. godine i ranije. Dio sredstava ćemo utrošiti u određene kapitalne projekte kao što su izgradnja novih dječijih igrališta, javna rasvjeta, sanacija glavne i sporednih ulica, te mnogi drugi projekti", naglasio je Đurević. 

On je napomenuo da je za Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju potrebno dobiti odobrenje Ministarstva finansija Republike Srpske. 

Šef kluba odbornika SNSD-a u višegradskoj skupštini opštine Darko Andrić istakao je da će većina sredstava od kreditnog zaduženja ostati u opštini Višegrad i da će se njime izmiriti obaveze prema radnicima opštine i opštinskih preduzeća. 

"Sa sanaciju glavne i sporednih ulica biće potrebno izdvojiti oko 200.000 KM, za estetsko uređenje fasada biće izdvojeno oko 100.000 KM, a na ovim projektima radiće radnici iz opštine Višegrad", naveo je Andrić. 

On smatra da će se kreditnim zaduženjem sustići preuzeta dugovanja od ranije, te stvoriti uslovi za ostanak ljudi na prostoru opštine Višegrad. 

Andrić je naveo da je na skupštinskom zasjedanju donesena nova odluka o davanju poslovnog prostora nekadašnje robne kuće preduzeću "Koton-teks", kao i odluke o davanju opštinskih poslovnih prostora na korišćenje za oko 10 udruženja iz opštine Višegrad. 

On je naglasio da opština Višegrad posebno vodi računa o mladima kroz stimulisanje nataliteta, poboljšanjem uslova u obdaništu, izgradnjom dječijih igrališta, renoviranjem škola, ulaganjem u obrazovanje, sportske i kulturne aktivnosti, kao i stipendiranjem studenata i stvaranjem mogućnosti za odrađivanje pripravničkog staža i kasnijeg zaposlenja.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.