Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE MLADIH 3,6 MILIONA KM
Utorak, 30.07.2019. | Princip News
Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o raspisivanju poziva za drugi dio Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina "Startap Srpska", za čije je sprovođenje obezbijeđeno 3,6 miliona KM.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je da je ovo nastavak programa sprovođenog krajem prošle i početkom ove godine. 

Vujičić je podsjetio da se program sprovodi u saradnji sa Srbijom i da su njegovi inicijatori svojevremeno bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

"Srbija je obezbijedila milion evra za sprovođenje Programa, a razliku do 3,6 miliona KM obezbijediće Zavod i Vlada Srpske iz svojih sredstava", izjavio je Vujičić novinarima, precizirajući da će oba dijela Programa ukupno iznositi 7,2 miliona KM. 

Navodeći da je ovo takozvani investicioni program, odnosno da su iznosi za samozapošljavanje mladih viši nego inače, Vujičić je precizirao da će iznosi po pojedinačnim projektima biti od 20.000 do 50.000 KM, te da će najviši biti namijenjeni za proizvodnju. 

Prema njegovim riječima, poziv za prijavljivanje za učešće u programu biće objavljen sutra u medijima, a pravo učešća imaju mladi do 35 godina koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srpske. 

Vujičić je dodao da će putem ovog programa, za koji će prijave biti primane putem matičnog biroa za zapošljavanje, minimalno biti zaposleno 114 mladih. 

Pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje Republike Srpske Mira Vasić izrazila je zadovoljstvo rezultatima realizacije prvog dijela programa. 

"Ovo je prilika za mlade i nadamo se da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u sljedećim godinama jer je to u skladu sa programom ekonomskih reformi Vlade Republike Srpske i svim strategijama, posebno strategijom zapošljavanja", navela je Vasićeva. 


Miroslav Vujićić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Mira Vasić, pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske

Poziv za prijavljivanje za drugi dio Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina "Startap Srpska" biće otvoren mjesec dana, nakon čega će biti formirana komisija koja će odlučivati o pristiglim prijedlozima.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.