Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 13.12.2019.
ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE MLADIH 3,6 MILIONA KM
Utorak, 30.07.2019. | Princip News
Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o raspisivanju poziva za drugi dio Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina "Startap Srpska", za čije je sprovođenje obezbijeđeno 3,6 miliona KM.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je da je ovo nastavak programa sprovođenog krajem prošle i početkom ove godine. 

Vujičić je podsjetio da se program sprovodi u saradnji sa Srbijom i da su njegovi inicijatori svojevremeno bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tadašnji predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

"Srbija je obezbijedila milion evra za sprovođenje Programa, a razliku do 3,6 miliona KM obezbijediće Zavod i Vlada Srpske iz svojih sredstava", izjavio je Vujičić novinarima, precizirajući da će oba dijela Programa ukupno iznositi 7,2 miliona KM. 

Navodeći da je ovo takozvani investicioni program, odnosno da su iznosi za samozapošljavanje mladih viši nego inače, Vujičić je precizirao da će iznosi po pojedinačnim projektima biti od 20.000 do 50.000 KM, te da će najviši biti namijenjeni za proizvodnju. 

Prema njegovim riječima, poziv za prijavljivanje za učešće u programu biće objavljen sutra u medijima, a pravo učešća imaju mladi do 35 godina koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Srpske. 

Vujičić je dodao da će putem ovog programa, za koji će prijave biti primane putem matičnog biroa za zapošljavanje, minimalno biti zaposleno 114 mladih. 

Pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje Republike Srpske Mira Vasić izrazila je zadovoljstvo rezultatima realizacije prvog dijela programa. 

"Ovo je prilika za mlade i nadamo se da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u sljedećim godinama jer je to u skladu sa programom ekonomskih reformi Vlade Republike Srpske i svim strategijama, posebno strategijom zapošljavanja", navela je Vasićeva. 


Miroslav Vujićić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Mira Vasić, pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske

Poziv za prijavljivanje za drugi dio Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina "Startap Srpska" biće otvoren mjesec dana, nakon čega će biti formirana komisija koja će odlučivati o pristiglim prijedlozima.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MIROVIĆ: RUSOFOBSKA ELITA I NAROD KOJI SA LJUBAVLJU GLEDA U RUSIJU
 Srpski političar i pravnik Dejan Mirović održao je večeras u Andrićgradu predavanje pod nazivom "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godin...
U ROGATICI OTVOREN RENOVIRANI VRTIĆ BAMBI, VRIJEDNOST RADOVA 156.000KM (FOTO)
U Rogatici je danas otvoren renovirani vrtić "Bambi" u koji je investirano 156.000 KM koje su obezbijedili Vlada Srbije, predsjednik Republike Srp...
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Potpredsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je za "Srpskainfo" da je predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savje...
U ISTOČNOM SARAJEVU POČELI "DANI VOJINA KOMADINE"
 Dvodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine" počela je danas u Istočnom Sarajevu, a u okviru nje biće održana predavanja iz oblasti muzikol...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.