Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“S Jesenjinom u srcu” na Palama i Istočnom Sarajevu

21 Novembar 2022
1 min.
“S Jesenjinom u srcu” na Palama i Istočnom Sarajevu

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor odigraće muzičko-poetski prikaz pod nazivom “S Jesenjinom u srcu” narednog vikenda, 26. i 27. novembra, na Palama i u Istočnom Sarajevu.


Riječ je o projektu koji ovo udruženje realizuje u saradnji sa Fondom “Ruski mir”, a koji se sastoji od izdavaštva izabranih pjesama Sergeja Jesenjina, priređivača i prevodioca Vladimira Krčkovskog iz Prijedora i muzičko-poetskog teatra kojim se promoviše ova publikacija.

Osim članova muzičke, igračke i pjevačke sekcije Udruženja za očuvanje tradicije, u programu učestvuju Pozorište Prijedor i prijedorska Gimnazija “Sveti Sava”.

“Na Palama gostujemo u subotu, 26. novembra, u Kulturnom centru u 19.00 časova, a u Istočnom Sarajevu dan kasnije u Kulturnom centru u 18.00 časova. Ulaz je besplatan, a sve posjetioce očekuje besplatan primjerak dvojezične knjige izabranih i prevedenih pjesama Sergeja Jesenjina pod nazivom `Dajte mi otadžbinu moju`”, rekao je Srni predsjednik Udruženja Željko Šormaz.

Muzičko-poetski prikaz premijerno je izveden krajem oktobra u Prijedoru, u prepunoj sali pozorišta, a prisustovali su i predstavnici ruske ambasade u BiH. Prošle sedmice gostovanja su organizovana u Banjaluci i Bijeljini, a uslijediće i predstavljanje publici u Trebinju.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

 U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže. Humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Sekretar […]

Sahranjen Rajko Petrov Nogo

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pejsnik i književnik Rajko Petrov Nogo. Na vječni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju. Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno […]