Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“S Jesenjinom u srcu” na Palama i Istočnom Sarajevu

21 Novembar 2022
1 min.
“S Jesenjinom u srcu” na Palama i Istočnom Sarajevu

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor odigraće muzičko-poetski prikaz pod nazivom “S Jesenjinom u srcu” narednog vikenda, 26. i 27. novembra, na Palama i u Istočnom Sarajevu.


Riječ je o projektu koji ovo udruženje realizuje u saradnji sa Fondom “Ruski mir”, a koji se sastoji od izdavaštva izabranih pjesama Sergeja Jesenjina, priređivača i prevodioca Vladimira Krčkovskog iz Prijedora i muzičko-poetskog teatra kojim se promoviše ova publikacija.

Osim članova muzičke, igračke i pjevačke sekcije Udruženja za očuvanje tradicije, u programu učestvuju Pozorište Prijedor i prijedorska Gimnazija “Sveti Sava”.

“Na Palama gostujemo u subotu, 26. novembra, u Kulturnom centru u 19.00 časova, a u Istočnom Sarajevu dan kasnije u Kulturnom centru u 18.00 časova. Ulaz je besplatan, a sve posjetioce očekuje besplatan primjerak dvojezične knjige izabranih i prevedenih pjesama Sergeja Jesenjina pod nazivom `Dajte mi otadžbinu moju`”, rekao je Srni predsjednik Udruženja Željko Šormaz.

Muzičko-poetski prikaz premijerno je izveden krajem oktobra u Prijedoru, u prepunoj sali pozorišta, a prisustovali su i predstavnici ruske ambasade u BiH. Prošle sedmice gostovanja su organizovana u Banjaluci i Bijeljini, a uslijediće i predstavljanje publici u Trebinju.

SRNA

Povezani članci

Međunarodni beogradski sajam knjiga od 21. do 29. oktobra

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji ove godine obilježava 66 godina postojanja, biće održan od 21. do 29. oktobra, najavili su organizatori. Prijave za ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja će se održati pod sloganom “Živele knjige” još su u toku, a do sada je svoje učešće najavilo oko 400 direktnih izvođača, među kojima su i izdavači […]

Druženje pjesnika Srbije i Srpske sa osnovcima- “Pjesnici u đačkom kolu”

Finalni dio projekta Vlade Republike Srbije “Pjesnici u đačkom kolu” realizovan je danas u amfiteatru “Beli Vuk” na Tvrdimićima druženjem djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Istočno Sarajevo. Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić zahvalio je Vladi Srbije koja je ovaj projekat […]