Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Sarajevo večeras treći najzagađeniji grad na svijetu

01 Februar 2023
1 min.
Sarajevo večeras treći najzagađeniji grad na svijetu

Sarajevo je večeras treći grad u svijetu po zagađenosti vazduha gdje je izmjeren indeks kvaliteta 191, što vazduh u ovom gradu svrstava u kategoriju nezdravog, podaci su sajta “Er vižual”.

U isto vrijeme, ispred Sarajeva su bili pakistanski Karači, te Astana u Kazahstanu, u kojima je vazduh bio u kategoriji vrlo opasnog.

Prema mjerenjima u 19.00 časova, nezdrav vazduh bio je i u Gradišci, Banjaluci, Doboju, Palama, Sokocu, Kozarskoj Dubici, Ilijašu, Tuzli, Tešnju, te Bosanskoj Krupi i još nekim mjestima.

Nezdrav vazduh može izazvati pojavu pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme, dok bi svi ostali mogli početi osjećati negativan uticaj zagađenja na zdravlje.

Plućnim i srčanim bolesnicima, trudnicama, djeci i starijim osobama savjetuje se smanjenje bilo kakvih fizičkih aktivnosti na otvorenom, a ostalima izbjegavanje produženih ili većih naprezanja tokom boravka na otvorenom.

mondo

Povezani članci

“Međunarodna zajednica i Helez iznose neistine da se Srbi naoružavaju”

Međunarodna zajednica ima plan da se do 2. maja stvori velika tenzija i plasira što više lažnih informacija o naoružavanju velikog broja Srba spremnih na sukobe, a glavni saradnik u tome im je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, saznaje ATV iz dobro obavještenih izvora, a prenosi SRNA. Isti izvor da se najnovija propaganda […]

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Magla i niska oblačnost jutros smanjuje vidljivost i usporavaju saobraćaj na dionicama uz riječne tokove i preko planiskih prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi, a učestali su i odroni, pa se vozačima savjetuje da vožnju prilagode stanju i uslovima na putevima, da izbjegavaju rizična preticanja i poštuju […]