Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šehovac: Uskoro izgradnja novog objekta Policijske uprave

31 Januar 2023
2 min.
Šehovac: Uskoro izgradnja novog objekta Policijske uprave

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac najavio je da bi u narednim danima, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Vlade Republike Srpske, u Palama trebalo da počne izgradnja moderne zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

On je istakao da će u izgradnji ovog objekta učestvovati i opština Pale.

“U okviru njega biće smještene i organizacione jedinice – Policijska stanica Pale, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja i Jedinica žandarmerije”, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama na kojoj su predstavljeni rezultata rada za prošlu godinu.

Šehovac je naveo i da video-nadzor koji je postavljen na području grada Istočno Sarajevo daje dobre rezultate po pitanju stanja bezbjednosti, rješavanja krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda.

On je naveo da Šehovac je poručio da će u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo i drugim lokalnim zajednicama u sastavu grada ići u proširenje projekta video-nadzora.

“Urađeni su i pripremljeni određeni elaborati. Cilj je poboljšanje stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo”, rekao je Šehovac.

Kada je riječ o stacionarnim radarima, Šehovac je rekao da će javnost biti upoznata kada počnu sa radom, te da se nada da će to biti uskoro.

Šehovac je stanje bezbjednosti na području Uprave ocijenio kao zadovoljavajuće.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Planinarstvo – potencijal za dodatni razvoj grada

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić ocijenio je da planinarstvo predstavlja dodatni potencijal za razvoj ovog grada s obzirom na geografski položaj. “Istočnim Sarajevom dominiraju planine – Jahorina, Trebević, Romanija, Treskavica, a i dijelovi Zelengore se naslanjaju na područje grada”, rekao je Ćosić, koji je danas u Istočnom Sarajevu prisustvovao godišnjoj Skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske. […]

Vaskršnja dječija planinarska radionica 6. maja u Trnovu

Planinarsko-sportsko društvo /PSD/ “Treskavica” Trnovo u saradnji sa crkvenom opštinom Trnovo u ponedeljak, 6. maja, organizuje Vaskršnju dječiju planinarsku radionicu. Uz tradicionalni program crkvene opštine Trnovo, malu planinarsku ekipu u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu očekuju različiti sadržaji vezani za planinu i planinarenje. “Najmlađe, nakon bogosluženja, očekuju kviz, nagrade i igre uz naše […]