Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Šeranić: Vakcinacija buster dozom na osnovu naučnih saznanja

27 Oktobar 2021
1 min.
Šeranić: Vakcinacija buster dozom na osnovu naučnih saznanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je na bazi naučnih saznanja i preporuka organizovan sistem vakcinacije buster dozom u Srpskoj.

Šeranić je podsjetio da je u Republici Srpskoj počela vakcinacija buster dozom, te da je fokus stavljen na najugroženije kategorije stanovništva.

“Čekali smo da dođemo do određenih naučnih preporuka i naučnih saznanja koja su promovisala korištenje buster doze ili tzv. pojačivač doze, te smo na osnovu toga organizovali sam sistem i dali preporuke prema stanovništvu i zdravstvenim ustanovama”, istakao je Šeranić za RTRS.

On je apelovao na građane da se vakcinišu, dodajući da će cirkulacija virusa biti ograničenija što se više stanovništva vakciniše, te će tako i razvoj mutacija biti manji, prenosi.

Povezani članci

Cvijanović: Ugrožene ustavne pozicije Srpske i BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su djelovanjem stranog faktora ugrožene ustavne pozicije Republike Srpske i BiH. “Ako govorimo o tome ko ima pravo da nešto nameće ovdje ili govorimo o nadležnostima i pozicioniranju, onda znači da branimo ustavnost”, rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske reagujući na obraćanje šefa Kluba […]

Dodik: Prijete mi hapšenjem ali pružićemo otpor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da mu se konstantno prijeti da će biti uhapšen i da je prije jedan čas dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor. “Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakovano da […]