Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 16.07.2020.
DEMONSTRANTI OPLJAČKALI CRKVU, SPALJENA STATUA ISUSA HRISTA
Subota, 09.11.2019. | Princip News
Demonstranti su u Santijagu opljačkali katoličku crkvu nedaleko od Trga Italija, centra višesedmičnih antivladinih protesta, javio je AP.

Ljudi su viđeni kako kradu ornamentiku i ikonografiju iz crkve Vaznesenja, koje su koristili kao barikade na ulicama, a onda i zapalili.

Demonstranti su iz crkve odnijeli skoro sve, uključujući statuu Isusa Hrista, koju su zapalili.

Ubrzo nakon što su opljačkali crkvu demonstranti su došli u sukob sa policijom, koju su gađali kamenjem, a odgovoreno im je suzavcem i vodenim topovima.

Demonstranti su opljačkali i sjedište Univerziteta Pedro de Valdivija. I ovoj zgradi izbio je požar, ali nije jasno da li su ga izazvali demonstranti ili ne.

Gradske vlasti saopštile su da se juče u centru grada okupilo oko 75.000 ljudi, koji su pjevali i nosili transparente i čileanske zastave, kao i upaljene mobilne telefone.

U centru grada juče su se okupili i vozači kamiona, đaci i studenti protiveći se mjerama bezbjednosti koje je početkom sedmice najavio predsjednik Sebastijan Pinjera.

Pinjera je ranije najavio da će pred čileanski Kongres uputiti prijedloge zakona koji predviđaju oštrije kazne za pljačku, nasilje i uništavanje državne imovine tokom protesta, podsjeća "Sputnjik".

Protesti su izbili u oktobru zbog poskupljenja troškova transporta, a kasnije su prerasli u velike ekonomske i socijalne nemire. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
POČELO SNIMANJE FILMA O JUNACIMA SA KOŠARA
U Leskovcu je danas počelo snimanje filma "Košare" o herojskom podvigu pripadnika Vojske SR Jugoslavije /SRJ/ tokom NATO agresije, a jednu od gla...
VIŠKOVIĆ POZITIVAN NA VIRUS KORONA
Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, prema rezultatima PCR testa, pozitivan na virus korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odn...
KOŠARAC ORGANIZOVAO VIDEOKONFERENCIJU KOORDINACIONOG TIJELA ZA TRGOVSKU GORU
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovao je danas videokonferenciju sa članovima Koordinacionog tijela za pro...
KOŠARAC: PRODUŽITI RAD FITOSANITARNIH INSPEKTORA NA GRANICI
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da ga je danas Državni inspektorat Hrvatske obavijestio...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
KUBATLIJA PREDLOŽIO DA SE U PALAMA IZGRADI SPOMENIK PRIPADNICIMA JVuO
Utorak, 14.07.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ POZITIVNO 50 LICA OD TESTIRANIH 237
Utorak, 14.07.2020.
BIH
VELIKI RAST BROJA OBOLJELIH U SARAJEVU
Utorak, 14.07.2020.