Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 19.11.2019.
DEMONSTRANTI OPLJAČKALI CRKVU, SPALJENA STATUA ISUSA HRISTA
Subota, 09.11.2019. | Princip News
Demonstranti su u Santijagu opljačkali katoličku crkvu nedaleko od Trga Italija, centra višesedmičnih antivladinih protesta, javio je AP.

Ljudi su viđeni kako kradu ornamentiku i ikonografiju iz crkve Vaznesenja, koje su koristili kao barikade na ulicama, a onda i zapalili.

Demonstranti su iz crkve odnijeli skoro sve, uključujući statuu Isusa Hrista, koju su zapalili.

Ubrzo nakon što su opljačkali crkvu demonstranti su došli u sukob sa policijom, koju su gađali kamenjem, a odgovoreno im je suzavcem i vodenim topovima.

Demonstranti su opljačkali i sjedište Univerziteta Pedro de Valdivija. I ovoj zgradi izbio je požar, ali nije jasno da li su ga izazvali demonstranti ili ne.

Gradske vlasti saopštile su da se juče u centru grada okupilo oko 75.000 ljudi, koji su pjevali i nosili transparente i čileanske zastave, kao i upaljene mobilne telefone.

U centru grada juče su se okupili i vozači kamiona, đaci i studenti protiveći se mjerama bezbjednosti koje je početkom sedmice najavio predsjednik Sebastijan Pinjera.

Pinjera je ranije najavio da će pred čileanski Kongres uputiti prijedloge zakona koji predviđaju oštrije kazne za pljačku, nasilje i uništavanje državne imovine tokom protesta, podsjeća "Sputnjik".

Protesti su izbili u oktobru zbog poskupljenja troškova transporta, a kasnije su prerasli u velike ekonomske i socijalne nemire. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PALE: ODBORNICI SE ODRIČU MJESEČNE NAKNADE U SVRHU IVANINOG LIJEČENJA
Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, 23. po redu u ovom sastavu, odbornici su donijeli odluku da se odreknu mjesečne odborničke nakna...
KOŠARAC PORUČIO SDS-u I PDP-u: PRESTANITE POTCJENJIVATI GRAĐANE SRPSKE
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je očigledna nervoza u redovima S...
BEZ NAOČARA ILI SLIJEDI OTKAZ! POSEBNA PRAVILA ZA ŽENE U JAPANU
Japanke su diskriminisane u društvu nekim poslovnim i sociološkim normama, poput one da ne smiju da nose naočare ako rade u industriji ljepote i...
TOŠE PROESKI DOBIJA PRVU ULICU U SRBIJI
Ulica u selu Jabuka kod Pančeva ponijeće ime slavnog makedonskog pjevača Todora Tošeta Proeskog. Prijedlog da ulica u selu Jabuka, u kojem ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEHOVAC ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PENZIONISANE RADNIKE POLICIJSKE UPRAVE
Ponedeljak, 18.11.2019.
Republika Srpska
PREMINULA MAJKA HEROINA DOBRINA PRODANOVIĆ
Ponedeljak, 18.11.2019.
BIH
SNIJEG STIGAO I U BIH
Ponedeljak, 18.11.2019.