Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
DŽIHADISTI SVE ČEŠĆE BJEŽE PRERUŠENI U ŽENE
Ponedeljak, 11.02.2019. | Princip News
Džihadisti "Islamske države" sve češće pribjegavaju očajnim mjerama, kao što je prerušavanje u žene, kako bi pobjegli kurdskim borcima na jugoistoku Sirije, izjavio je neimenovani komandant kurdske Narodne zaštitne jedinice /IPG/.

On je za "Dejli star" potvrdio da džihadisti pokušavaju da pobjegnu u ženskoj odjeći, jer IPG ne zahtijeva od žena da podignu hidžab. 

"Šta god pomislite, oni to rade. Sada je luda situacija, zaista su očajni. Pokušavaju da se utope u veliki broj civila, a mnogi od njih glume da su članovi civilnih porodica, nakon što prvo preplaše te ljude", rekao je komandant kurdske jedinice. 

Komandant ističe da se porodice plaše da kažu da ne poznaju džihadiste koji glume njihove članove, a mnogi od džihadista tvrde da su natjerani da pristupe islamistima i traže da ih vojska pusti u zamjenu za informacije o lokaciji džihadista, javio je "Sputnjik". 

On je, međutim, dodao da sada nije važno šta ti džihadisti kažu, uz napomenu islamisti opkoljeni i "postoji samo jedno mjesto gdje bi oni mogli da budu". 

Opozicione Sirijske demokratske snage ranije su saopštile da je područje na jugoistoku Sirije napustilo više od 20.000 civila, usljed obračuna terorista i pripadnika narodne vojske. 

Ruska agencija navodi da ovo nije prvi put da džihadisti pokušavaju da pobjegnu, uz podsjećanje da su mnogi od njih nakon početka kampanje ruskog vazduhoplovstva 2015. godine obrijali brade i pobjegli u Tursku. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.