Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
DŽIHADISTI SVE ČEŠĆE BJEŽE PRERUŠENI U ŽENE
Ponedeljak, 11.02.2019. | Princip News
Džihadisti "Islamske države" sve češće pribjegavaju očajnim mjerama, kao što je prerušavanje u žene, kako bi pobjegli kurdskim borcima na jugoistoku Sirije, izjavio je neimenovani komandant kurdske Narodne zaštitne jedinice /IPG/.

On je za "Dejli star" potvrdio da džihadisti pokušavaju da pobjegnu u ženskoj odjeći, jer IPG ne zahtijeva od žena da podignu hidžab. 

"Šta god pomislite, oni to rade. Sada je luda situacija, zaista su očajni. Pokušavaju da se utope u veliki broj civila, a mnogi od njih glume da su članovi civilnih porodica, nakon što prvo preplaše te ljude", rekao je komandant kurdske jedinice. 

Komandant ističe da se porodice plaše da kažu da ne poznaju džihadiste koji glume njihove članove, a mnogi od džihadista tvrde da su natjerani da pristupe islamistima i traže da ih vojska pusti u zamjenu za informacije o lokaciji džihadista, javio je "Sputnjik". 

On je, međutim, dodao da sada nije važno šta ti džihadisti kažu, uz napomenu islamisti opkoljeni i "postoji samo jedno mjesto gdje bi oni mogli da budu". 

Opozicione Sirijske demokratske snage ranije su saopštile da je područje na jugoistoku Sirije napustilo više od 20.000 civila, usljed obračuna terorista i pripadnika narodne vojske. 

Ruska agencija navodi da ovo nije prvi put da džihadisti pokušavaju da pobjegnu, uz podsjećanje da su mnogi od njih nakon početka kampanje ruskog vazduhoplovstva 2015. godine obrijali brade i pobjegli u Tursku. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.