Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
KOME SE ZAMJERIO TRAMP?
Ponedeljak, 17.09.2018. | Princip News
Američki predsjednik Donald Tramp zamjerio se "dubokoj državi", odnosno neprikosnovenim autoritetima u SAD, poput "Forda", "Majkrosofta" ili moćnog klana Klintonovih, koji su protiv njega pokrenuli medijsku mašineriju.

Kada je najavio da će uvesti takse od 40 odsto na "Fordova" vozila koja se proizvode u Meksiku, u želji da vrati proizvodnju u SAD, moć ovog giganta američke auto-industrije okrenula se protiv Trampa, navode politički analitičari. 

Pokretanje američko-kineskog trgovinskog rata, koji je Tramp najavio još u predizbornoj kampanji, pogodio je vlasnike kompanija iz SAD koje u Kini pronalaze mnogo jeftiniju radnu snagu. 

Ulazak migranata u zemlju Tramp je označio kao štetan, prvenstveno zbog jeftine radne snage iz Azije, kojom kompanije zamjenjuju američke radnike. 

"Majkrosoft", "Aj-Bi-Em" i druge velike kompanije odmah su krenule na Trampa, a sve je uvijeno u priču o ljudskim pravima i Trampovom "rasizmu". 

Značajno je bilo i to što Tramp u predizbornoj kampanji nije htio da uzima sredstva donatora za koje je tvrdio da su oštetili američku ekonomiju, pa je tako odbio novac braće Koh. 

Tramp se posebno suprotstavio moćnom bivšem lideru SAD Bilu Klintonu i njegovoj ambicioznoj supruzi Hilari, koja je karijeru podredila pobjedi u trci za Bijelu kuću. 

U nizu nastupa i direktnim duelima Tramp je Klintonovu otvoreno optužio da je dio bankarskog lobija, koji želi da zarad profita uništi suverenitet SAD. 

On je tako postao otpadnik u američkoj politici, koja je decenijama imala pravila igre. 

Ta "duboka država", sastavljena od bankarske, profiterske i vojne elite određivala je ne samo pravila igre, već je često birala ili uticala na izbor kandidata za Bijelu kuću i Kongres u Demokratskoj i Republikanskoj stranci. 

Mnogi nisu ozbiljno shvatili Donalda Trampa kada je izjavio: 

"Naš pokret se završava kada zamijenimo pokvarenu i korumpiranu političku elitu novom vladom koju će kontrolisati narod". 

Moćna američka elita, pod čijom kontrolom su globalni mediji, odmah je pretvorila Trampa u izopštenu i nepoželjnu osobu, a njegovu pobjedu na izborima dočekala kao opasnost za svoje pozicije. 

Svaka Trampova slabost pretvorena je u aferu, od veza sa raznim ženama do optužbi za maltretiranje saradnika, kao i tvrdnje da je "ruski čovjek", mada nijedna parlamentarna komisija nije pronašla dokaz za to. 

Najveće američke novine i portali objavljuju naslovne strane na kojima je Tramp optužen da predstavlja veliku opasnost po SAD i svijet, a neki idu dotle da crtaju glavu koja liči na Trampovu kako viri iz rake /"Njujorker"/. 

Rat Trampa i "duboke države" traje, a najveći poraz moćne američke elite ogleda se u tome što nije uspjela da pokrene impičment /smjenu/ američkog predsjednika, iako su medijski i politički napadi na Trampa svakodnevni. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.