Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
KRISTIN ASANŽ: MOG SINA UBIJAJU SPORO I OKRUTNO
Nedelja, 11.08.2019. | Princip News
Kristin Asanž, majka osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, optužila je vlasti SAD i Velike Britanije za sporo, okrutno i nezakonito ubijanje njenog sina, jer je razotkrio ratne zločine i korupciju.

"Mog sina Džulijana Asanža ubijaju vlasti SAD i Britanije sporo, okrutno i nezakonito zbog višestruko nagrađenog novinarstva i razotkrivanja ratnih zločina i korupcije", napisala je Kristin Asanž na "Tviteru". 

Ona je priložila i izvještaj eksperta UN za pitanja torture i mučenja koji se založio za prekid "kolektivnog progona" Asanža. 

Ekspert UN navodi da nikada za 20 godina rada nije vidio da se grupa demokratskih država udruži i zajedno namjerno izoluju, demonizuju i zlostavljaju pojedinca tako dugo vremena, bez imalo poštovanja prema dignitetu čovjeka i vladavini prava, prenosi "Raša tudej". 

Asanž se trenutno nalazi u zatvoru Belmarš nakon što je u aprilu uhapšen u Ambasadi Ekvadora u Londonu. 

Svi koji su mu dolazili u posjetu rekli su da mu je zdravstveno stanje loše. 

Njega je prošle srijede posjetio novinar Džon Pilger koji je rekao da se njegovo stanje "pogoršava" i da ga tretiraju gore od ubice. 

Asanž /48/ suočava se sa ekstradicijom u SAD gdje se tereti za posjedovanje i širenje povjerljivih informacija. Ukoliko sud utvrdi krivicu može biti osuđen na 175 godina zatvora. 

Amerikanci pokušavaju da se domognu Asanža već skoro 10 godina nakon što je "Vikiliks" objavio video "Kolateralno ubistvo" na kome se vidi kako američka vojska napada novinare i civile u Iraku u julu 2007. godine. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADE SEKCIJE ZASLUŽUJU DESETKU: RUKOMETNI SAVEZ SRPSKE SVE VIŠE JAČA
Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske u Bijeljini istaknuto je zadovoljstvo urađenim u dosadašnjem periodu. T...
U PALAMA OBILJEŽENO 90 GODINA ALPINIZMA NA ROMANIJI
U Palama je večeras obilježeno 90 godina alpinizma na Romaniji, a proslavi jubileja prisustvovali alpinisti iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH ...
U VITEZU ŠEST MEDALJA ZA SLAVIJU
Mladi borci Džudo kluba "Slavija" danas su osvojili šest medalja na Međunarodnom turniru "Vitez open 2019". Srebrne medalje za klub iz Isto...
USKORO PREMIJERA NOVOG RUSKOG FILMA SA BIKOVIĆEM (VIDEO)
Poslijee premijernog prikazivanja filma u Moskvi, u Beograd stiže ruska hit komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Premijera ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Petak, 13.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.