Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.02.2019.
LE MER: NEJEDNAKOST ĆE SRUŠITI KAPITALIZAM
Utorak, 22.01.2019. | Princip News
Francuski ministar finansija Bruno le Mer rekao je da bi kapitalizam mogao da propadne ako globalna nejednakost nastavi da se povećava.

U govoru povodom početka francuskog predsjedavanja G7 Le Mer je rekao da ova grupa, koja okuplja sedam ekonomskih sila, treba da razmotri uspostavljanje minimalnog zajedničkog korporativnog poreza i pozabavi se moći koju imaju velike multinacionalne korporacije. 

"Kapitalizam mora ponovo sebe da osmisli jer neće moći da preživi rastuće nejednakosti širom svijeta. Ne možemo uvijek da plaćamo za veći privredni rast uz sve veće nejednakosti", rekao je on. 

Vjeruje se da je nejednakost glavni uzrok rasta uticaja populističkih stranaka u bogatim zemljama, što se posebno vidi na protestima "žutih prsluka" u Francuskoj, gdje su Emanuela Makrona prozvali "predsjednikom bogatih", jer je ukinuo porez na bogatstvo. 

Sa obzirom da Kina postaje glavni izvor finansiranja za zemlje u razvoju Le Mer kaže da je potrebno da članice G7 usaglase međunarodne propise investiranja kako ne bi strane ekonomske sile mogle da dominiraju drugima.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PROTESTI PROTIV NATO U MINHENU
Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri ...
REKORD SEZONE: IVANA ŠPANOVIĆ "ODUVALA" RIVALKE NA MITINGU U BIRMINGEMU
Srpska najbolja atletičarka Ivana Španović trijumfovala je u skoku u dalj na mitingu u Birmingemu. Ona je pobijedila skokom od 6,78 koji je...
PREMINULA KONOBARICA KOJU JE U BEČU UPUCAO BIVŠI PARTNER IZ BIH
Violeta J. (48), državljanka Srbije, koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, n...
SAMSUNG PREDSTAVIO SERIJU QLED TV 2019 NA SAMSUNGOVOM EVROPSKOM FORUMU U PORTU
Novi QLED 8K Q950R uključuje modele od 65 do 98 inča, a QLED 4K Q90 / 85/80/70 / 60R uključuje od 43 do 82-inčne modele
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DODIK: ŠTO PRIJE U FUNKCIJU STAVITI NOVU BOLNICU "SRBIJA"
Petak, 15.02.2019.
Republika Srpska
SIPA PODMLAĐUJE KADROVE
Petak, 15.02.2019.
BIH
ZAVRŠENA OBDUKCIJA TIJELA EDINA GAČIĆA, NAZIRE SE KO BI GA MOGAO SAHRANITI
Petak, 15.02.2019.