Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 22.02.2020.
NOVI DŽONSONOV PORAZ, NIŠTA OD PRIJEVREMENIH IZBORA
Utorak, 10.09.2019. | Princip News

Britanski parlament odbacio je prijedlog premijera Borisa Džonsona da raspiše izbore, glasajući rano jutros protiv tog prijedloga.

Da bi se raspisali izbori, parlamentu je bilo potrebno 434 glasa, odnosno dvije trećine od 650 predstavnika u Donjem domu parlamenta, prenosi "Reuters".

Toko glasanja, samo 293 njih je podržalo njegov prijedlog.

Prethodno je britanska kraljica Elizabeta dala konačno odobrenje zakona kojim se sprečava premijer Boris Džonson da izvede zemlju iz EU bez sporazuma 31. oktobra.

Sa druge strane, Džonson je braneći svoj stav o izborima u parlamentu, rekao da je to jedini način da se Brexit pomjeri sa mrtve tačke.

"Gospodine predsjedavajući, ponovo podnosim prijedlog za prijevremene opšte izbore, ne želim to, nadao se da bi ovaj korak bio nepotreban", rekao je Džonson, prenosi "Reuters".

"Ipak sam prihvatio stvarnost da su izbori jedini način da se pomjerimo sa mrtve tačke i da služimo nacionalnom interesu tako što ćemo dati onome ko bude premijer najjači mogući mandat da pregovara o našoj zemlji na Evropskom savjetu sljedećeg mjeseca", izjavio je on.

Džonson je rekao da će, ako parlament ne bude glasao za izbore, on otići na samit EU sljedećeg mjeseca tražeći dogovor, ali da neće tražiti još jedno odlaganje Brexita.


/NEZAVISNE NOVINE/ 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PET ZABLUDA O PUNJENJU I BATERIJI MOBILNOG TELEFONA
Da li punjenje telefona tokom cijele noći skraćuje životni vijek baterije? Evo odgovora na mnoge zablude u vezi sa baterijom vašeg mobilnog tel...
DODIK: NITI ĆEMO OTIĆI ODAVDE, NITI ĆEMO KOME DATI SVOJ GRUNT
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju ...
BESPLATNO NA DERBI: ZVEZDA ČASTI ZA MEČ PROTIV PARTIZANA
Kao što je Crvena zvezda najavila prilikom prodaje paketa karata za utakmice Lige šampiona, svi vlasnici sezonskih karata za ovu godinu imaju pra...
"PANCIR" SLETIO NA BATAJNICU
Prvi dio isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Mi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ZBOG ZLOUPOTREBA KARATA DJECA VIŠE NEĆE MOĆI BESPLATNO DA SKIJAJU
Petak, 21.02.2020.
Republika Srpska
LAKIĆ: PROŠLOGODIŠNJI PRIHOD ŠG "SJEMEĆ" OKO 7,5 MILIONA KM
Petak, 21.02.2020.
BIH
CIJENE ISTE: ČOKOLADA SPALA NA 70 G, ČIPS NA NEKOLIKO KOMADA
Petak, 21.02.2020.