Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
NOVI DŽONSONOV PORAZ, NIŠTA OD PRIJEVREMENIH IZBORA
Utorak, 10.09.2019. | Princip News

Britanski parlament odbacio je prijedlog premijera Borisa Džonsona da raspiše izbore, glasajući rano jutros protiv tog prijedloga.

Da bi se raspisali izbori, parlamentu je bilo potrebno 434 glasa, odnosno dvije trećine od 650 predstavnika u Donjem domu parlamenta, prenosi "Reuters".

Toko glasanja, samo 293 njih je podržalo njegov prijedlog.

Prethodno je britanska kraljica Elizabeta dala konačno odobrenje zakona kojim se sprečava premijer Boris Džonson da izvede zemlju iz EU bez sporazuma 31. oktobra.

Sa druge strane, Džonson je braneći svoj stav o izborima u parlamentu, rekao da je to jedini način da se Brexit pomjeri sa mrtve tačke.

"Gospodine predsjedavajući, ponovo podnosim prijedlog za prijevremene opšte izbore, ne želim to, nadao se da bi ovaj korak bio nepotreban", rekao je Džonson, prenosi "Reuters".

"Ipak sam prihvatio stvarnost da su izbori jedini način da se pomjerimo sa mrtve tačke i da služimo nacionalnom interesu tako što ćemo dati onome ko bude premijer najjači mogući mandat da pregovara o našoj zemlji na Evropskom savjetu sljedećeg mjeseca", izjavio je on.

Džonson je rekao da će, ako parlament ne bude glasao za izbore, on otići na samit EU sljedećeg mjeseca tražeći dogovor, ali da neće tražiti još jedno odlaganje Brexita.


/NEZAVISNE NOVINE/ 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.