Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 23.05.2019.
PREDSJEDNIK MOLDAVIJE POZVAO VLADU DA PODNESE OSTAVKU
Srijeda, 19.09.2018. | Princip News
Predsjednik Moldavije Igor Dodon pozvao je Vladu premijera Pavela Filipa, koju je formirala Demokratska partija Moldavije, da podnese ostavku, kako bi se organizovali prijevremeni parlamentarni izbori.

On je na svom "Fejsbuk" nalogu napisao da ne razumije zašto se moraju napraviti promjene samo nekoliko mjeseci prije izbora. 

"Narod želi da se ova Vlada i parlamentarna većina trajno smijene. Da su demokrate čule građane, davno bi raspustili parlament i raspisali prijevremene izbore, kako se ne bi to odgađalo do februara", napisao je Dodon. 

Dodon je istakao da čeka da se Vlada povuče, da se organizuju parlamentarni izbori i da se formiraju nova parlamentarna većina i nova Vlada, javio je TASS. 

Filip je predložio da bi na mjesto ministra poljoprirvede, regionalnog razvoja i životne sredine, umjesto Livijua Volkonoviča, trebalo postaviti Nikolaja Čibuka, a da bi Silviju Radu trebalo postaviti na mjesto ministra zdravstvene njege, rada i socijalne zaštite, umjesto Svetlane Čebotari. 

Dodon je saopštio da će potpisati ostavke dvoje ministara, ali da postoje određena pitanja u vezi sa postavljanjem novih ljudi na te pozicije. 

Predsjednik Demokratske stranke Moldavije Vladimir Plahotnik izjavio je juče da su oboje ministara dobro obavljali svoj posao, ali da ova ministarstva moraju da budu efikasnija.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
STIŽE NOVI "TERMINATOR", POGLEDAJTE PRVI TREJLER (VIDEO)
"Terminator: Mračna sudbina" naći će se u bioskopima od 31. oktobra. Džejms Kameron, Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo su na okupu...
KOJI SU NAJBOLJI MOTORI NA SVIJETU?
Četvrtu godinu u nizu Ferrari je osvojio nagradu za najbolji motor godine. Opet je konkurenciju "pomeo" 3,9-litarski tvin-turbo V8, koji se ugr...
VOJNA AKADEMIJA U BEOGRADU- ŠANSA ZA ODABRANE
Vojna akademija u Beogradu koja postoji 170 godina jedna je od vodećih vojnih visokoškolskih ustanova u svijetu. Upravo zbog visokih standarda...
NIKOLA JOKIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI NBA LIGE!
Srpski košarkaš Nikola Jokić našao se u najboljoj petorci NBA lige, a prema onome što je pružao tokom ove sezone sasvim zasluženo je u odabr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
OSMIJESI NA LICIMA, NADA U OČIMA: MATURANTI UKRASILI ULICE ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Četvrtak, 23.05.2019.
Republika Srpska
POVEĆANJE PLATA ILI OBUSTAVA RADA U BOLNICAMA ŠIROM SRPSKE
Srijeda, 22.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.