Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
PREDSJEDNIK MOLDAVIJE POZVAO VLADU DA PODNESE OSTAVKU
Srijeda, 19.09.2018. | Princip News
Predsjednik Moldavije Igor Dodon pozvao je Vladu premijera Pavela Filipa, koju je formirala Demokratska partija Moldavije, da podnese ostavku, kako bi se organizovali prijevremeni parlamentarni izbori.

On je na svom "Fejsbuk" nalogu napisao da ne razumije zašto se moraju napraviti promjene samo nekoliko mjeseci prije izbora. 

"Narod želi da se ova Vlada i parlamentarna većina trajno smijene. Da su demokrate čule građane, davno bi raspustili parlament i raspisali prijevremene izbore, kako se ne bi to odgađalo do februara", napisao je Dodon. 

Dodon je istakao da čeka da se Vlada povuče, da se organizuju parlamentarni izbori i da se formiraju nova parlamentarna većina i nova Vlada, javio je TASS. 

Filip je predložio da bi na mjesto ministra poljoprirvede, regionalnog razvoja i životne sredine, umjesto Livijua Volkonoviča, trebalo postaviti Nikolaja Čibuka, a da bi Silviju Radu trebalo postaviti na mjesto ministra zdravstvene njege, rada i socijalne zaštite, umjesto Svetlane Čebotari. 

Dodon je saopštio da će potpisati ostavke dvoje ministara, ali da postoje određena pitanja u vezi sa postavljanjem novih ljudi na te pozicije. 

Predsjednik Demokratske stranke Moldavije Vladimir Plahotnik izjavio je juče da su oboje ministara dobro obavljali svoj posao, ali da ova ministarstva moraju da budu efikasnija.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.