Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 21.10.2018.
PREDSJEDNIK MOLDAVIJE POZVAO VLADU DA PODNESE OSTAVKU
Srijeda, 19.09.2018. | Princip News
Predsjednik Moldavije Igor Dodon pozvao je Vladu premijera Pavela Filipa, koju je formirala Demokratska partija Moldavije, da podnese ostavku, kako bi se organizovali prijevremeni parlamentarni izbori.

On je na svom "Fejsbuk" nalogu napisao da ne razumije zašto se moraju napraviti promjene samo nekoliko mjeseci prije izbora. 

"Narod želi da se ova Vlada i parlamentarna većina trajno smijene. Da su demokrate čule građane, davno bi raspustili parlament i raspisali prijevremene izbore, kako se ne bi to odgađalo do februara", napisao je Dodon. 

Dodon je istakao da čeka da se Vlada povuče, da se organizuju parlamentarni izbori i da se formiraju nova parlamentarna većina i nova Vlada, javio je TASS. 

Filip je predložio da bi na mjesto ministra poljoprirvede, regionalnog razvoja i životne sredine, umjesto Livijua Volkonoviča, trebalo postaviti Nikolaja Čibuka, a da bi Silviju Radu trebalo postaviti na mjesto ministra zdravstvene njege, rada i socijalne zaštite, umjesto Svetlane Čebotari. 

Dodon je saopštio da će potpisati ostavke dvoje ministara, ali da postoje određena pitanja u vezi sa postavljanjem novih ljudi na te pozicije. 

Predsjednik Demokratske stranke Moldavije Vladimir Plahotnik izjavio je juče da su oboje ministara dobro obavljali svoj posao, ali da ova ministarstva moraju da budu efikasnija.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NINA SENIČAR ODUŠEVILA NA CRVENOM TEPIHU U HOLIVUDU
Glumica, model i voditeljica Nina Seničar odavno gradi karijeru svjetske zvijezde i čest je gost na crvenim tepisima među najvećim holivudskim...
LICA LAFORE NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM TUZLA FILM FESTIVALA
Dokumentarni film režisera Denisa Bojića rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske proglašen je za najbolji dokumentarni film na sed...
LIK ROMANIJKE DONIO MEĐUNARODNE NAGRADE
Učenik Bane Simić tehnikom grafike radio je lik Romanijke, u koji je utkao sve teškoće gorštačkog života... Učenik trećeg razreda gimna...
TIJANA BOŠKOVIĆ NAJBOLJA IGRAČICA SVJETSKOG PRVENSTVA
Odbojkašica Srbije Tijana Bošković, koja je rodom iz Bileće, osvojila je nagradu za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva u Japanu. Boškov...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018.
Republika Srpska
DODIK ČASTIO NA GRANICI POVODOM ROĐENJA UNUKA (FOTO)
Petak, 19.10.2018.
BIH
VLADA FBIH REKLA "DA" ISTOPOLNIM BRAKOVIMA
Petak, 19.10.2018.