Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 03.04.2020.
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Četvrtak, 27.02.2020. | Princip News

Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”.

“Sirijsku vojsku, u bukvalnom smislu, spasava avijacija - njihova i ruska. Avioni Ratnog vazduhoplovstva Sirije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije iz dana u dan zaustavljaju militante”, navodi dopisnik sa Bliskog istoka Evgenije Podubni.

Po njegovim riječima, turske snage i militanti aktivno koriste protivvazdušne komplekse. Ruska i sirijska avijacija koriste toplotne mamce za zaštitu od vatre.

“Ruski i sirijski avioni gađaju lažne toplotne mete, nakon što bombarduju pozicije radikalnih snaga, bivše Al Kaid”, navodi se u reportaži.

Epicentar borbenih akcija je u području sela Najroba, Sana i Džubasa.

Kako javlja televizija “Rusija 24”, akcije Ankare su odgovor na vazdušne napade u kojima su poginula najmanje dva turska vojnika. Kako piše “Dejli sabah”, još dva vojnika su povrijeđena. Ko je izveo napad, nije saopšteno.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je ranije da Turska nije zadovoljna dosadašnjim rezultatima razgovora sa Rusijom o sirijskom Idlibu i spremna je za početak vojne operacije u tom regionu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ovo nazvao najgorim scenarijom.


/GLAS SRPSKE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽELJKO BEKRIĆ IZ SOKOCA TREBA NAŠU POMOĆ: POZOVIMO HUMANITARNI BROJ 1458
Ispit humanosti građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske do sada su položili bezbroj puta. A ona je u ovim teškim vremenima i te kako po...
BROJ ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA NA SVIJETU DOSTIGAO MILION
Broj zaraženih virusom korona večeras je dostigao milion. Smrtonosni virus se samo nakon samo nekoliko mjeseci iz kineske provincije Hubei i grad...
OBJAVLJENA ODLUKA O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRPSKOJ
Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direk...
TRIVIĆ: UPIS DJECE U PRVI RAZRED ČIM SE STEKNU USLOVI
Republički štab za vanredne situacije usvojio je zaključak da upis djece u prvi razred, propisan Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, ko...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠLIJA: NA KUĆNOM LIJEČENJU ČETIRI LICA POZITIVNA NA VIRUS KORONA
Srijeda, 01.04.2020.
Republika Srpska
VIRUSOM KORONA ZARAŽENE JOŠ 24 OSOBE U SRPSKOJ
Četvrtak, 02.04.2020.
BIH
DODIK: DŽAFEROVIĆ ZLOUPOTRIJEBIO INSTITUCIJU, PREKRŠIO USTAV I OBMANUO DRŽAVNIKE
Srijeda, 01.04.2020.