Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 27.05.2020.
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Četvrtak, 19.09.2019. | Princip News
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled.

Dok država uvodi rigorozna pravila, organizacija koje se bavi ljudskim pravima zakon su okarakterisale kao napad na osnovne ljudske slobode.

Ova država u kojoj živi većinsko muslimansko stanovništvo te hrišćanska, hinduska i budistička manjina, sve više se okreće konzervativnom islamu.

Novi zakon bi mogao biti usvojen naredne sedmice, nakon što se parlament i vlada usaglase oko nacrta.

Zakon previđa da se parovi koji nisu u braku, a žive zajedno kao muž i žena, mogu kazniti zatvorskom kaznom od šest mjeseci ili novčano u iznosu od 627 evra, što je otprilike prosječna tromjesečna plata u toj zemlji.

Nevladina organizacija “The Institute for Criminal Justice Reform” upozorava da bi novim pravilom mogli biti pogođeni milioni stanovnika Indonezije. Istraživanja pokazuju da je 40 odsto adolescenata u Indoneziji, koje nije u braku, seksualno aktivno.

Osim toga, s četiri godine zatvora prema novom zakonu može se kazniti žena koja je obavila pobačaj, a kao motiv nije bilo silovanje ili medicinski razlozi.

Isto tako, novim zakonom planira se uvesti kazna za napad na čast ili dostojanstvo indonezijskog predsjednika i potpredsjednika, kao i vrijeđanje vlade i državnih institucija. Kazne će se primjenjivati i na strance.


/SRPSKAINFO/

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SVE JE STALO U JEDAN TRENUTAK"
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastal...
ĆOSIĆ: POVELJA VUČIĆU, POSTHUMNO ODLIKOVANJE DOKTORU LAZIĆU
Opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je povelje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos i podršku izgradnji Trga "Srbija" na pod...
TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA SERGEJA JESENJINA I ISIDORE DANKAN (FOTO)
Sergej Jesenjin bio je čovek nježnog pera i još nježnije duše, tako tanane da je čak i povrijeđena sujeta mogla da je teško ozlijedi. Bio ...
DODIK: SRPSKA NE DOZVOLJAVA ODUZIMANJE VOJNE IMOVINE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine, u tome je istrajna i nema nijed...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
IZ PEKARE U ISTOČNOM SARAJEVU UKRAO NOVAC
Utorak, 26.05.2020.
Republika Srpska
OTEŽAVAJUĆE OKOLNOSTI ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE: KORONA UGASILA KLIME
Utorak, 26.05.2020.
BIH
KOŠARAC: SNSD POKAZAO SNAGU OTVARANJEM DISCIPLINSKOG POSTUPKA
Srijeda, 27.05.2020.