Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Tegeltija na Samitu šefova vlada CEI u Budvi

02 Decembar 2021
1 min.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija učestvovaće na Samitu šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi.
Samit se održava danas i sutra, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Iz Vlade Crne Gore su najavili da bi skupu, čiji je domaćin crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, trebalo da prisustvuju i premijeri Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske, te potpredsjednici vlada Mađarske, Ukrajine i Sjeverne Makedonije.

Planirano je da budu prisutni i ministri, zamjenici ministara, državni sekretari i ambasadori zemlja članica.

Iz crnogorske Vlade je najavljeno da će ovaj skup, koji će obilježiti završetak dvogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore CEI, početi danas sastankom komiteta nacionalnih koordinatora.

Samit predsjednika vlada, koji je centralni događaj, biće održan sutra, od 10.00 do 12.00 časova kada je planirano da bude usvojena zajednička izjava kojom će se afirmisati dalja saradnja CEI zemalja sa fokusom na održivi razvoj i evropske integracije.

SRNA

Povezani članci

Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, sa temperaturom vazduha do 18 stepeni Celzijusovih. Ujutro i prije podne biće pretežno oblačno uz mjestimično slabu i povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Tokom dana biće promjenljivo uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda, na […]

Košarac: “Rezolucija o Srebrenici” vratiće se kao bumerang njenim kreatorima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je “rezolucija o Srebrenici” nastavak politike zasnovane na lažima i manipulacijama koja će se kao bumerang vratiti njenim kreatorima i sponzorima. “Stotinu puta ponovljena laž neće postati istina, čak i da ovaj sramni pamflet bude usvojen. Unilateralno, neustavno i nezakonito djelovanje bošnjačkog političkog faktora imaće nesagledive […]