Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Tegeltija: Posjeta patrijarha Porfirija Tuzli je od velike važnosti za svakog vjernika (FOTO/VIDEO)

26 Jun 2022
1 min.
Tegeltija: Posjeta patrijarha Porfirija Tuzli je od velike važnosti za svakog vjernika (FOTO/VIDEO)

Posjeta patrijarha srpskog Porfirija Tuzli je od velike važnosti za svakog vjernika, a posebno za one koji danas žive u FBiH, izjavio je za RTRS predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Tegeltija je poručio da mu je izuzetna čast da prisustvuje obilježavanju 140 godina od osveštanja Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli.

– Siguran sam da će patrijarhove poruke za narod u Tuzli biti ohrabrujuće i podrška da se nastavi živjeti na ovim prostorima – rekao je Tegeltija.

Podsjetimo, patrijarh Porfirije služi svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli.

RTRS

Povezani članci

Košarac: Trojka potpuno u raljama međunarodne zajednice

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da svrstavanje ambasadora dijela zapadnih zemalja na stranu bošnjačkog političkog faktora predstavlja pokušaj urušavanja dejtonske strukture BiH i Ustava ove zemlje. “Pojedine zapadne diplomate, predvođene američkim ambasadrom Majklom Marfijem, pokazale su jednostran pristup i pristrasan odnos u BiH, opredjeljujući se da razgovaraju samo sa jednom političkom strukturom, […]

Privremeno obustavljene transakcije fizičkim i pravnim licima

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH su u okviru akcije “Blek taj dva”, u kojoj su uhapšeni visoki zvaničnici federalne policije, privremeno su obustavili transakcije u ukupnom iznosu od 614.204 KM, 23.906 evra i 2.261 američkih dolara. Sipa je izvršila provjere računa za osam pravnih i osam fizičkih lica. Prilikom rada na predmetu, […]