Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Trivićeva otvara izložbu “Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi”

16 Jun 2021
1 min.
Trivićeva otvara izložbu “Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić danas će u Banjaluci otvoriti izložbu “Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi”, koja će biti postavljena u holu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.


Izložbu čini 15 plakata posvećenih Dostojevskom i 15 plakata o Tolstoju.

Riječ je o izložbi koju je priredila Biblioteka grada Beograda, povodom obilježavanja 200 godina od rođenja Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izložba, čiji je autor Nataša Bulatović, otkriva i malo poznate direktne veze između slavnih ruskih pisaca i srpskog naroda, njihova zalaganja za srpska pitanja, za ruske dobrovoljce u srpsko-turskom ratu.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 13.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Raspisan konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet”

Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu “Soko” iz Dobruna kod Višegrada, uz podršku Izdavačke kuće “Dabar” Mitropolije dabrobosanske, raspisala je konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet” koji će biti otvoren do 30. aprila. Jedan autor može poslati najviše dvije kratke priče o zadatoj temi. Priče se dostavljaju u tri primjerka potpisane […]

U Palama predstavljen roman “Svitanje” o stradanju u Prebilovcima

U Palama je večeras promovisan roman Ivane Spahić iz Istočnog Sarajeva “Svitanje” o životu djevojke u Prebilovcima na početku Drugog svjetskog rata i stradanjima na tom području. Spahićeva je rekla novinarima da je roman opisuje događaj koji se dogodio u avgustu 1941. godine. “To je bio potresan događaj o kojem treba govoriti. Trebalo mi je […]