Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U BiH narandžasti meteoalarm zbog ekstremno visoke temperature

21 Jun 2021
1 min.
U BiH narandžasti meteoalarm zbog ekstremno visoke temperature

Narandžasti meteoalarm danas je na snazi za područje Banjaluke, Prijedora, Trebinja, Sarajeva, Tuzle i Bihaća zbog najavljene ekstremno visoke temperature.


Na području Banjaluke, Prijedora i Trebinja očekuje se temperatura vazduha od 35 do 38 stepeni, a na području Sarajeva, Tuzle i Bihaća do 36 stepeni Celzijusovih.

Na području Foče, Višegrada, Mostara i Livna na snazi je žuti meteoalarm koji takođe upozorava na ekstremno visoku temperaturu.

Na području Foče i Višegrada očekuje se temperatura između 32 i 35 stepeni, na području Livna oko 33 stepena, a u Mostaru oko 36 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

SRNA

Povezani članci

Danas sjednica Savjeta ministara

Savjet ministara trebao bi danas da razmatra Prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period od 2024. do 2029. godine, te izvještaj o realizaciji Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za prošlu godinu. Predlagač je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara. Ovo ministarstvo predočiće ministrima i informaciju […]

Košarac: Rezolucijom o Srebrenici žele da fabrikuju intrige protiv Srba

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je iniciranje donošenja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe da se fabrikuju intrige protiv srpskog naroda. “Ona je potpuno nepotrebna. Ona je izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe međunarodne zajednice, prije svega, zapadnih zemalja da zajedno sa Bošnjacima fabrikuju […]