Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Hramu Svetog Save počela liturgija pomirenja

19 Maj 2022
1 min.
U Hramu Svetog Save počela liturgija pomirenja

 U Hramu Svetog Save na Vračaru počela je arhijerejska liturgija pomirenja Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crvke – Ohridske arhiepiskopije.


Liturgiju služe NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan, uz sasluženje svih arhijereja Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije.

Iz SPC je ranije najavljeno da će se ovom liturgijom “vaspostaviti liturgijsko i kanonsko opštenje dvije sestrinske crkve u skladu sa odlukom Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve”.

Lituriji, kojom je poslije 55 godina raskola makedonska crkva vraćena u liturgijsko i kanonsko jedinstvo sa SPC, prisustvuje veliki broj vjernika i ministri u Vladi Srbije.

SRNA

Povezani članci

U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

U pritvoru Policijske uprave Bor noćas je preminuo četrdesetogodišnji D.D. iz tog mjesta kome je određeno zadržavanje zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom D.D. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela. D.D, kojem je juče određeno zadržavanje do 48 časova, pozlilo je noćas i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja […]

MUP Srbije: Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke, pretražuje se Lazareva pećina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić, za čije se teško ubistvo sumnjiče S. Ј. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine. Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz korišćenje najsavremenije opreme, […]