Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Sarajevu i Sarajevu uhapšeno šest lica (FOTO, VIDEO)

12 Oktobar 2021
2 min.
U Istočnom Sarajevu i Sarajevu uhapšeno šest lica (FOTO, VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u okviru akcije kodnog naziva “Kasper” uhapsili su šest lica i oduzeli oko tri kilograma marihuane, 33,28 grama spida i više mobilnih telefona i SIM kartica.

Akcija “Kasper”, usmjerena na razbijanje grupe lica koja su povezana radi ilegalne proizvodnje i prodaje droge na području koje operativno pokriva ova policijska uprava, realizovana je danas pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi na osam lokacija, i to pet na području ovog grada i tri u Kantonu Sarajevu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je slobode lišeno šest lica koja će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog tužilaštva.

U akciji je ukupno pronađeno i oduzeto 58 stabljika indijske konoplje, što je oko tri kilograma marihuane, 33,28 grama spida i više mobilnih telefona i SIM kartica, piše u saopštenju.

Osim pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni bračni par Milan i Darija Lučić, Slaviša Vuković, Željko Ćorović, Aldin Alić i Nedim Ibuš.

PRINCIP

Povezani članci

U Trnovu održana manifestacija “U susret Svetoj Petki” (FOTO)

U Centru za kulturu Trnovo sinoć je održana manifestacija “U susret Svetoj Petki” , koja se tradicionalno održava već deset godina. Organizator manifestacije je Narodna biblioteka Trnovo u saradnji sa Centrom za kulturu, JU OŠ “Sveti Sava” i Opštinom Trnovo. Najmlađi sugrađani su pripremili prigodan program zajedno sa svojom nastavnicom Enom Jelisić.

PU Istočno Sarajevo: Utvrđuje se uzrok požara u Hilandarskoj ulici

 Policijski službenici jutros će u prisustvu sudskog vještaka izvršiti uviđaj kako bi utvrdili tačan uzrok požara u stambenoj zgradi u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo juče je prijavljeno da gori stan u Hilandarskoj ulici. Pripadnici Vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo ugasili su požar, a povrijeđenih lica nije bilo, saopšteno je […]